SNIMAK iz Hrama u Podgorici: Patrijarh drži govor, verujući narod mu KLIČE – “Dostojan!” (VIDEO)

On je dodao da nije bilo lepo da Crna Gora, a posebno grad Cetinje šalje poruke da neko nije dobrodošao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Objektiv.rs

Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije su se sastali u Hramu Hristovog Vaskrsenja gde su održali govor, tokom kojeg je narod svom snagom klicao – “Dostojan!” i aplaudirao.

Patrijarh srpski Porfirije čestitao je na ustoličenju mitropolita Joanikija i rekao da je izvršeno sveto delo i da sveta liturgija nije ništa drugo nego barjak carstva božijeg.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Mi smo, braćo i sestre, izvršili sveto delo i, naravno, to znači da ništa nismo odneli i ništa nismo ne daj Bože ukrali – rekao je patrijarh srpski Porfirije.

Patrijarh je poručio da će se mitropolit Joanikije truditi da gradi mostove, poštujući slobodu svakoga da bude ono što jeste i hoće, ali da svako prihvata slobodu drugoga.

– Njemu neće biti lako, ali on ima našu podršku – poručio je patrijarh Porfirije.

Kada je pristigao u Hram u Podgorici, mitropolit Joanikije je rekao da je ovo bio biblijski događaj kada dolazi patrijarh i 40 arhijereja.

– Mi smo na iskušenje odgovorili na takav način što smo se Bogu molili i što nismo hteli da uzvraćamo istom merom. Jer mržnja nije dobro osećanje srca. Sve ove nemire koji su veštački izazvani i na tome se mnogo radilo – rekao je mitropolit Joanikije.

On je dodao da nije bilo lepo da Crna Gora, a posebno grad Cetinje šalje poruke da neko nije dobrodošao, ne samo sam mitropolit Joanikije, nego bilo koji predstavnik crkve.

– Gledali smo da sve učinimo da među braćom sve sukobe što više smanjimo i nadamo se da smo u tome uspeli – rekao je mitropolit Joanikije.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar