Napadači ZNALI kretanje Goranca: Evo kako je ubijeni MMA borac (27) završio kao njegov telohranitelj

Stefanovića su svi opisivali kao dobrog momka, koji se nedavno oženio i prošle godine dobio dete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

MMA borac Uroš Stefanović (27) ubijen je dok je štitio Gorana Kovačevića Goranca (47) u pucnjavi koja se u četvrtak uveče dogodila u naselju Detelinara u Novom Sadu. Pucnjava se dogodila u 21.30 časova, kada su napadači džipom uleteli u dvorište zgrade u kojoj stanuje Goranac i otvorili vatru.

– Stefanovića su napadači pogodili i on je na mestu ostao mrtav, a Kovačevića je Hitna pomoć prevezla u bolnicu, gde je konstatovano da ima povrede ruke i da nije životno ugrožen, a posle pružanja medicinske pomoći, pušten je na kućno lečenje – priča izvor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vozilo koje su napadači koristili pronađeno je na putu za Rumenku.

– Džip je bio izrešetan, te se veruje da su Kovačević ili Stefanović probali da se odbrane od ubica. Inače, zasad je privedena jedna osoba u sklopu istrage, a jake policijske snage i dalje traže napadače – dodao je izvor. Motiv napada su verovatno neraščišćeni računi iz prošlosti.

– Jasno je da su napadači veoma dobro znali kretanje Goranca, ali i da su poznavali teren. Uleteli su u dvorište zgrade, odakle napadnutima nije bilo bekstva ni spasa – kaže izvor.

Uroš nije jedini MMA borac koji se u Srbiji našao na stranama crne hronike. MMA borac Radoš Joksimović ubijen je u Kragujevcu pre nekoliko godina, a Vladimir Jovanović Maradona ostao je bez noge u vatrenom okršaju.

Ubijeni Uroš Stefanović najverovatnije je bio angažovan kao Gorančev telohranitelj, koji je odranije dobro poznat policiji.

– Stefanović se bavio džudom, rvanjem i greplingom, a sreću je okušao i kao MMA borac. Međutim, u ključnim mečevima bio je poražen. Navodno, u poslove obezbeđenja ušao je kada je upoznao Goranca preko njegovih rođaka i pristao da radi sa njim – priča izvor.

Stefanovića su svi opisivali kao dobrog momka, koji se nedavno oženio i prošle godine dobio dete, niko nije mislio da on ima veze sa kriminalom. Od ubijenog su se juče opraštale brojne kolege, a među njima i MMA borac Radovan Obradović, koji je Stefanovića pobedio u ringu.

– Momak koga sam voleo, sa kojim sam trenirao i radio otišao je. Zauvek će biti u mom srcu, jer je bio jedan od retkih, srčan, hrabar i beskrajno dobar i pošten. Najiskrenije saučešće porodici. Ovaj gubitak je nenadoknadiv. Voli te brat zauvek – napisao je Obradović.

Novi Sad je juče posetio i ministar policije Aleksandar Vulin, koji je održao sastanak sa načelnicima i rukovodiocima ove policijske uprave. On je istakao da policija intenzivno radi na otkrivanju počinilaca i da će se na ulicama Novog Sada primetiti osetno više pripadnika policije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. Nema potrebe da se povecava broj pripanika policije na ulicama Novog Sada, treba samo da sklone ovog Goranca sa ulica i problem je resen. Za 20 godina poginulo je oko ovog coveka bar 10 ljudi

    Odgovori

Ostavite komentar