Đajić poručio: Svi Srbi da stanu iza Dodika – počinju da shvataju ZAMKE Sarajeva

On je ukazao da je u BiH bilo dosta nelogičnih i nepotrebnih odluka, a naročito onih koje ne donose pomirenju i unapređenju života svih stanovnika u BiH

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ,Printscreen

Do odluke o smeni srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika ne sme doći jer bi to izazvalo nesagledive posledice i Republika Srpska bi verovatno morala ići u drugom smeru – koji bi vodio očuvanju života i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima, rekao je predsednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.

On je ukazao da je u BiH bilo dosta nelogičnih i nepotrebnih odluka, a naročito onih koje ne donose pomirenju i unapređenju života svih stanovnika u BiH.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Lično smatram i verujem da do takve odluke neće, a i ne sme doći. To bi izazvalo nesagledive posedice i vjrovatno bi Republika Srpska morala ići u drugom smeru, odnosno smeru koji bi vodio očuvanju života i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Iskreno se nadam da neće do toga doći, ali istovremeno Srbi moraju imati odgovor na to i svi stati iza Dodika – rekao je Đajić za ATV govoreći o zahtevu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića za smenu Dodika.

Đajić je ocenio da Srbi polako počinju da shvataju sve zamke koje su im nametnute i postavljenje iz Sarajeva.

– Velika je osvešćenost srpskog naroda. Јa ovih dana obilazim mesne zajednice i imamo mesne izborne konferencije i vidim da narod polako shvata šta se dešava u BiH i da shvata da je Dodik jedna centralna figura, vožd Srba sa ove strane Drine, kao što je to predsednik Srbije Aleksandar/+ Vučić u Srbiji i da srpski narod shvata da se oko njih dvojice mora okupiti ako žele da opstanu na ovim prostorima – ukazao je Đajić.

On je rekao da su želje političkog Sarajeva da se napravi muslimanska BiH, gdje su oni dominantni i gde će o svemu odlučivati.

– Njihove želje su da se napravi muslimanska BiH, gdje su oni dominantni i gdje će sve odlučivati i da imamo ono što smo imali prije, a to je zaustavljen razvoj svih srpskih krajeva – upozorio je Đajić.

Đajić je naveo da je bio u Bronzanom majdanu i ljudi kažu da 40 godina, pošto je to bio srpski kraj, kada se odlučivalo u Sarajevu nisu imali ni puteva ni vode, ni struje, škola i osnovnih uslova za život.

– To bi nas sigurno čekalo u budućnosti ako bi Sarajevo odlučivalo. Ono što je naša prednost – mi želimo svima dobro, ne gledamo ko je koje nacionalnosti i mi imamo čojstvo gde čuvamo druge od sebe i to je naša velika vrlina. Јa imam veliki broj prijatelja svih narodnosti i želim da svako dobije ono što zaslužuje, a ne da se centralizuje ova BiH. Moja želja i želja svih Srbija je da više nikad ne dođe do rata i da ovde sve sukobe izbegnemo, ali naravno ne na uštrb nas Srba – rekao je Đajić.

Džaferović je juče rekao da očekuje da međunarodna zajednica, odnosno Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, pomogne da “profunkcioniše BiH, uključujući i smjenu srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika”.



Izvor: ATV

Komentari (1)

  1. Srbi moraju dobiti nazad sve ono sto im historiski i pripada, a oduzeto im je od tkz medjunarodne zajednice (4 drzave ) i sada to vreme neminovno dolazi samo polako i strpljivo. Dodik radi pametno, kao i Vucic i tako i treba. Mnoge ce biti sramota sta su nam radili i jos rade oko KiM , sada Vojvodine, a doci ce vreme i da nam se izvinjavaju, samo polako na pravoj smo strani i dobrom putu.

    Odgovori

Ostavite komentar