Lekari savetuju: Kako da BEZ lekova za pet minuta snizite visok krvni pritisak?

Masaža dve tačke na telu bi mogla da bude veoma korisna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Visok krvni pritisak je problem koji muči veliki deo svetske populacije.

Sa tihim ubicom, kako se još zove visok pritisak, ne možete da se izborite preko noći, naročito ako se nepravilno hranite.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lekari upozoravaju da bi idealno bilo da smanjite unos soli, redovno vežbate, skinete višak kilograma, ostavite pušenje i smanjite konzumaciju kofeina i alkohola…

A kada osetite da vam je pritisak skočio, kao alternativno rešenje možete da isprobate metodu Lu Han Sena, lekara fudbalskog kluba Spartak iz Moskve.

On je objasnio da je u kineskoj medicini jedna stvar najvažnija a to je pravilan protok krvi do mišića i tkiva i on često pribegava ovoj metodi.

Foto: Shutterstock

Ako krv stagnira u nekom delu organizma, onda to mesto postaje “rizično” za razvoj bolesti. Problem se rešava tako što se omogući protok krvi u problematičnoj regiji i dozvoli organizmu da se zaceli. U tome može pomoći masaža, i to posebno dve tačke.

Prvo mesto koje je neophodno “tretirati” je zapravo linija koja prolazi iza ušne resice sve do sredine ključne kosti. Ovu liniju ne smete da pritiskate, niti snažno masirate, jer tako možete izazvati suprotan efekat. Potrebno je da je nežno “mazite” laganim pokretom ruke odozgo na dole, jedva je dodirujući vrhovima prstiju.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Ovo ponovite 10 puta sa jedne strane, pa isto toliko i sa druge strane uha i ključne kosti.

Druga regija se nalazi na licu, u nivou ušne resice, tačno pola centimetra od uha i u prvacu ka nosu. Za razliku od prethodne “tačke” ovu treba masirati nešto jače, po minut sa obe strane. Kružite vrhovima prstiju snažno, ali ne do granice bola, bitno je da osećate kako vršite pritisak na određenu tačku.

– Nakon ovog jednostavnog tretmana od pet minuta, vaš pritisak bi trebalo da se snizi – zaključuje Lu Han Sen.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar