“Beograde, danas pevamo za tebe”: PREMINUO grčki muzičar koji je organizovao koncert protiv BOMBARDOVANJA

Stao je na stranu srpskog naroda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen/Youtube

Mikis Teodorakis, jedan od najvećih grčkih kompozitora, preminuo je u 96. godini.

On je srpskoj publici najpoznatiji po tome što je organizovao koncert protiv bombardovanja SRJ.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Juče je u Vašingtonu potpisan zakon džungle i pravo jačeg. Sjedinjene Države sada zajedno sa evropskim zemljama mogu da sude, presuđuju i kažnjavaju sve one koji misle. Svi oni koji misle ne uklapaju se u njihove planove. Nije preterano reći da ulazimo u toplu novu srednjovekovnu odeću i obuću, pamučne šalove i rukavice. Novo ledeno doba dolazi – rekao je Teodorakis tada i nastavio:

– Kada je bombardovanje počelo izjavio sam da su međunarodni zločini i ubistva koje pominju zapravo izgovori, da oni ne haju za razgovore i sporazumno pronalaženje rešenja, već da im je glavni cilj da pretvore Jugoslaviju u sprženu zemlju što će i učiniti ukoliko ne naiđu na otpor. Žele da pretvore Srbiju u pustoš, pustinju pepela i krvi, da bi je mogli pokazati narednim žrtvama i reći “pogledajte šta će vam se desiti ako se ne pokorite”. Mi Grci moramo biti ponosni jer smo jedini koji ujedinjeni i posvećeni kažemo NE varvarizmu – gromoglasno je poručio Teodorakis.

– Mi stojimo pored žrtava, naše srpske braće, i želimo da naša pesma nadjača zvuk sirena koje plaču i fijuk raketa. Beograde, danas pevamo za tebe.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar