Zbog Nušićijade propao NEVEROVATAN PLAN: Rudarili kriptovalutu u kući Draže Mihajlovića

Neverovatan plan slučajno osujećen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Nepoznati prevaranti, kako je sada otkriveno, upali su u spomen kuću Draži Mihailoviću u Ivanjici gde su smestili skupocenu opremu za takozvano “rudarenje” kriptovaluta.

Osim nelegalnog upada u prostorije Dražinog doma u Ivanjici, oni su pričinili i materijalnu štetu koja, prema nezvaničnim informacijama, iznosi 20.000 evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U prostorijama doma pronađeni su uređaji za rudarenje na internetu u vrednosti od više od pet hiljada evra, posloženi u ručno pravljene ormariće i podešeni na daljinske komande, dok su napajanje obezbedili prikačivanjem na merno mesto izvedeno za eventualne potrebe grada, koje nije evidentirano u Elektrodistribuciji.

Prevarante su otkrili radnici koji su pokušali da uđu u podrum Dražinog doma kako bi prikačili struju za osvetljenje parkića tokom Nušićijade. Pošto je brava bila zamenjena, morali su da razvale vrata pre nego što su ušli i zaprepastili se od prizora.

Prema njihovim rečima, čitava prostorija bila je oblepljena trakom kako se ne bi videlo šta se unutra događa, a temperatura je bila preko 40 stepeni jer su sve mašine radile punom parom, a radnici opštine su ovo odmah prijavili policiji.

Kako se nezvanično saznaje, na brojilu koje su ovi “ilegalci” koristili potrošeno je preko 55.000 kilovat sati struje.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar