Doktor usijao društvene mreže otkrićem zašto je dobro pomirisati ALKOHOL pre spavanja (VIDEO)

Tvrdi da bi efekat tog rituala mogao jako da nam znači

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Doktor Entoni Jun iz Detroita objavio je video pod nazivom “Body hacks that actually work” u kojem je otkrio zašto je dobra stvar omirisati maramicu natopljenu alkoholom pre odlaska u krevet.

Njegov snimak naišao je na ogroman odziv gledalaca, pa je tako na TikToku pogledan u više miliona navrata, baš kao i na njegovoj Instagram stranici.

Jun tvrdi da se mirisanjem alkohola pre spavanja procenat bola u stomaku odnosno mučnine, ako je imate naravno, smanjuje za 50 posto.

– Udahnite maramicu natopljenu alkoholom. Doktori i medicinske sestre ga koriste sve vreme kako bi pomogli kod mučnine – tvrdi Jun.

Studija iz 2015. godine objavljena u Annals of Emergency Medicine pokazala je da udisanje alkohola smanjuje mučninu za više od 50 posto, u poređenju s drugim lekovima, uključujući i lek protiv bolesti koji se koristi tokom hemoterapije.

Istraživači nisu pronašli jasno objašnjenje, ali su rekli da se možda radi o “mirisnoj distrakciji” ili skretanju misli s osećaja mučnine, što znači da se isti učinak može postići i s drugim mirisima.

Doktor Jun je takođe otkrio da puter s kikirikijem jako pomaže prilikom nesanice.



Izvor: Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar