Ana ostala bez uha i kože na glavi na poslu: Firma mora da joj plati 72.000 evra, ali njene reči LEDE KRV

Devojka tvrdi da će šef nastaviti normalno da živi, dok je ona osakaćena za ceo život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ana Milevčik, Foto: Osbornes Law

Ana Milevčik (25) doživela je užasnu nesreću na poslu u fabrici metalnih delova. Dok je bušila metal, kosa joj se zaplela u bušilicu, prilikom čega joj je odsečeno uvo i unakažena čitava glava.

Navela je da se uplašila za život kada je osetila da kako joj mašina bukvalno čupa kožu sa glave. Srećom, preživela je, ali su povrede bile katastrofalne.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Incident se dogodio 10. septembra 2019. godine u fabrici u Koventriju, a Ana je devet puta morala da bude operisana, ali je svakako ostala bez uha.

Skoro dve godine kasnije, stigla je presuda i firma je kažnjena sa 62.000 (oko 72.000 evra) funti zbog kršenja smernica po zdravlje i bezbednost zaposlenih.

Uprkos presudi, Ana nije zadovoljna.

– Život mi je uništen zbog onoga što mi se desilo. No, moj poslodavac se izvukao i prošao samo sa 62.000 funti. Kakva je to pravda – zapitala se oštećena radnica.

Foto: Osbornes Law

– Moj šef će nastaviti normalno sa svojim životom, a ja ću zauvek morati da živim sa posledicama nesreće. ranije sam volela život, bila sam aktivna, a sada se osećam kao zatvorenik u svom domu jer se bojim da izađem na ulicu sa ovakvim izgledom.

Ona je potom opisala kako je došlo do nesreće.

– Radila sam sama i odjednom sam čula čudan zvuk iz neke mašine. Dok sam okrenula glavu da vidim šta se dešava, bušilica koju sam držala već mi je ihvatila kosu i žestoko povlačila glavu. Pokušala sam da izvučem kosu iz bušilice uhvativši se za svoj rep u panici, ali mašina je radila tako brzo da ništa nisam mogla da učinim kako bih se oduprla – istakla je Ana i dodala:

– Nisam mogla da dohvatim ručicu kako bij he isključila. U tom momentu začula sam užasan zvuk kako mi se koža čupa sa glave. Taj zvuk nikad neću zaboraviti, Vrištala asm u pomoć, ali me niko nije čuo zbog buke. Pre nego što sam se onesvestila, pred očima su mi bile slike dragih ljudi. Mislila sam da ću umreti -zaključila je Ana.

Brzom istragom službenika za zdravlje i bezbednost na radu utvrđeno je da rotirajući delovi bušilice nisu bili zaštićeni u skladu sa propisima, dok će firma morati da isplati novčani iznos.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, daily star

Komentari (4)

  1. auuuuuuuuu i preplatili su te dobro si prosla jos sama si kriva.u srbiji da se to desilooo auuuuuu placena bi koji dinar i onda adio pa sama placaj operacije.neeeee kukaj dobro si superrrr prosla

    Odgovori
  2. Žao mi ove zene ali ne vidim tu ničiju krivicu osim njene jer je apsolutno sama svojom nepaznjom doprinela nesreći.Na osnovu cega je dobila i ovu odštetu?Postoji povreda na radu ali ako se dogodi nesto što radnik nije mogao da kontrolise ali ako se povredi svojom nepaznjom ne verujem da neko treba da odgovara....

    Odgovori
  3. Pohađala sam gimnaziju "preinačenu" u "šuvaricu". Časove proizvodno-tehničkog obrazovanja imali smo u radionicama brodogradilišta, gde smo koristili neke stare mašine. Majstor nijednoj devojci nije dao da priđe mašini ako joj kosa nije bila povezana (u čvrstu punđicu na potiljku) i stavljena pod maramu. Objasnio nam je šta se dešava ako burgija, na primer, dohvati kosu... Jadna devojka. Ta odšteta koju je dobila je mizerna.

    Odgovori

Ostavite komentar