Cicipas odmah odgovorio Mareju na optužbe da je varao: Ne znam kakva je mašta potrebna za tako nešto!

Novinari su ga podsetili da ga je kontroverzni Aleksander Zverev pre par nedelja u Sinsinatiju optužio takođe da je telefonirao ocu tokom pauze za odlazak u WC

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ELSA/Getty images/Profimedia

Posle pobede Stefanosa Cicipasa nad Endijem Marejem od 3:2 u prvom kolu US opena, digla se velika prašina.

Škotlanđanin je optužio Grka da je varao i da je tokom pauze za toalet između četvrtog i petog seta iskoristio priliku da zove oca, odnosno trenera i posavetuje se oko taktike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rekao je da je izgubio svako poštovanje za Stefanosa, iako ga je cenio zbog teniskih kvaliteta.

– Ako ima nešto što mora da mi kaže, trebalo bi nas dvojica da razgovaramo o tome da vidimo šta nije u redu. Mislim da ne kršim bilo koje pravilo. Igram po pravilima, radim sve kako treba. Da, trebalo bi nas dvojica da popričamo i uverimo se šta je problem. Ja ne znam kako se moj protivnik oseća dok igra meč, to i nije moj prioritet. Sve dok igram po pravilima i držim se toga za šta ATP kaže da je fer, ostalo je u redu. Nemam ništa protiv njega, apsolutno ništa – rekao je Cicipas.

Novinari su ga podsetili da ga je kontroverzni Aleksander Zverev pre par nedelja u Sinsinatiju optužio takođe da je telefonirao ocu tokom pauze za odlazak u WC.

– Nikad u karijeri nisam uradio tako nešto. Ne znam kakva je mašta potrebna da se dođe do te tačke. To i nije nešto što uzimam za ozbiljno jer je besmisleno i pomisliti na to.

Tačno osam minuta Cicipasa nije bilo, a Marej je zaista imao šta da mu poruči posle toga.

– Mislim da je jasno da sam sa sobom poneo odeću kada sam izlazio sa terena. Toliko mi treba da se presvučem i da se vratim na teren. Ne znam kakva su tu pravila, kao ni da li ga ima. Koliko ja znam, dozvoljena su vam dve toalet pauze da promenite opremu kad igrate pet setova i jedan kada igrate u dva dobijena seta. To pravilo sledim čitavu karijeru. Nisam ništa prekršio, tako da ne vidim problem – dodao je Cicipas.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. DVA DANA PRE MEČA ENDI I NOLE SU KOLIKO DAM RAZUMEO, TRENIRALI I NOLE MU JE POMOGAO OKO TAKTIKE DA POBEDI CICIPASA- KAO ŠTO SE VIDI MALO JE FALILO. PITAM SE KAKO BI GRK KUKAO I KRIVIO NOVAKA DA JE IZGUBIO MEČ. SVAKA ČAST ENDIJU NA HRABROSTI I MENTALNOJ SNAZI,IPAK JE ON BIO OTPISAN. VELIKA PORUKA ZA SVE, VOLJA I UPORNOST SU VAŽNI ČINIOCI USPEHA .

    Odgovori

Ostavite komentar