Situacija zabrinjava: Traži se hitno usvajanje NOVIH MERA, za mesec dana sa osam na 888 zaraženih koronom

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je danas da broj novozaraženih u Tutinu i Novom Pazaru upozorava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/E-Stock/Dušan Milenković

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je danas da broj novozaraženih u Tutinu i Novom Pazaru upozorava.

On je istakao da je hitno potrebno usvojiti nove mere kako se ne bi ponovio katastrofalni scenario od prošle godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ðerlek rekao je da je Zavod za javno zdravlje Novi Pazar uputio hitan dopis Kriznom štabu Opštine Tutin da se održi hitna sednica i preporučio mere zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

– Što pre da se poveća broj vakcinisanih u Tutinu, da se 100 odsto poveća inspekcija i kontrola nad lokalima, okupljanjima, noćnim klubovima, u školama da se povećaju dežurstva minimum 50 odsto i da se ne mešaju učenici. Nadam se da će krizni štab to i prihvatiti – istakao je Ðerlek za RTS.

Naveo je da će osnovci u Tutinu ići u školu kao i ranije, dok će srednjoškolci nastavu pohađati onlajn. U Novom Pazaru će se, kaže, nastava održavati po modelu 1 – neposredno u školama, dok će srednja škola biti organizovana po modelu 2 – jedan dan u školi, jedan dan onlajn.

– Situacija je zabrinjavajuća i alarmantna. U Tutinu je u julu bilo sedam novoobolelih, u avgustu 536. Novi Pazar u julu osam, a u avgustu 888 – rekao je Ðerlek ističući da su glavni razlozi za lošu situaciju slab odziv na vakcinaciju, letovanja, nepoštovanja mera i masovna okupljanja.

Brojke, naglašava, upozoravaju i treba pokušati da se ne desi scenario od prošle godine, kada je u tim gradovima situacija bila van kontrole.

– Ako sada imamo u Pazaru 888 novih slučajeva, pitanje je šta nas čeka u septembru – navodi državni sekretar Ministarstva zdravlja.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar