Ugovor o izgradnji puta do Golupca je potvrda PRIJATELJSTVA Srbije i Kine: “Izuzetno smo počastvovani”

Sjan je naveo da je ta kompanija 2019. uspešno završila deonicu Obrenovac-Ljg na autoputu Miloš Veliki

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Potpisivanje ugovora o izgradnji brze saobraćajnice Požarevac-Golubac sa kineskom kompanijom Shandong Hi-Speed Group je još jedna potvrda prijateljske saradnje Srbije i Kine, izjavio je danas zamenik direktora kompanije China handong.International Economic and Tećnical Group Sjan Meng.

On je istakao da je Vlada Srbije tom odlukom odala priznanje i ukazala poverenje kineskom preduzeću koje posluje od 2013.godine u Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Meng je posle potpisivanja ugovora o izgradnji te deonice u Predsedništvu Srbije, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, rekao da je počastvovan što će ta kompanija raditi na projektu izgradnje brze saobraćajnice na Dunavskoj magistrali Požarevac- Golubac.

– Izuzetno smo počastvovani, a istovremeno osećamo veliku odgovornost – rekao je Sjan.

Izrazio je uverenje da će završetak tog projekta u velikoj meri doprineti razvoju različitih oblasti industrije duž cele Dunavske magistrale što će, kako je rekao, dovesti do novog razvoja ekonomije. Srbije.

– Obećavam da će našsa kompanija nastaviti sa profesionalnom odnosom prmea poslu i da će koristiti tehničke prednosti i na taj način realizovati u skladu sa standardima kvalietta I doprineti jačanju infarstrukture u Srbiji – kazao je Sjan.

Zahvalio je Vladi Srbije na podršci i ukazanom poverenju toj kompaniji uz ocenu da se poslednjih godina oblast infratsruktre razvijala jako brzo pod rukovodstvom predsednika Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dodao je da je to preduzeće od 2013.godine, od kada posluje u Srbiji, instistiralo na aktivnom učešću u jačanju infrastrukture u Sriji i poslovanju zasnovanom na specijalozavnoj tehnologiji i visokom stepenu društvene odgovornosti.

Sjan je naveo da je ta kompanija 2019. uspešno završila deonicu Obrenovac-Ljg na autoputu Miloš Veliki, a da su prošle godinepočeli radovi na brzoj saobraćajnici Valjevo -Lajkovac.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo četitala je na potpisivanju ugovora I istakla da je to novi važan rezulatat saradnjedve zemlje u oblasti infrastrukture.

Zahvalila je predsedniku Vučiću što , kako je rekla, pridaje veliku pažnju saradnji Kine i Srbije i dodala da se dve zemlje i u teškim uslovima pandemije kovida-19 zalažu za ekonomski razvoj i da su postigle vidljive rezultate izrazivši nadu da će i dalja zajednička saradnja doprineti razvoju dve zemlje.

Ambasadorka je kazala da je kompanija Shandong Hi-Speed Group zajedno sa srpskim partnerima uspešno završila projekat deonice autoputa Miloš Veliki i i zgradu Kineskog kulturnog cetra u Beogradu.

– Ta kompanija ima sve više iskustva u poslovanju u Srbiji i sigurna sam da će ispuniti sve obeveze iz ugovora i uspešno završiti projekat – rekla je Čen Bo.

Poptisani ugovor sa kompanijom Shandong Hi-Speed Group odnosi se na projektovanje i izvođenje radova na izgradnji državnog puta 1. B reda, deonice brze saobraćajnice: auto-put E-75 Beograd-Niš (petlja „Požarevac”) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar