Buda Banana pao prilikom NAJVEĆE ZAPLENE u Crnoj Gori: Sa Srbinom uhapšena i ćerka Marina (27) (FOTO)

Celokupna akcija u Crnoj Gori rađena je u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Montenegro Police via AP

Budimir Budo Krstović (66), poznat i po nadimku Buda Banana, uhapšen je u Crnoj Gori tokom velike akcije „187”. U ovoj akciji zaplenjeno je 1.205 pakovanja kokaina u magacinu u mestu Mojanovići.

Prema podacima do kojih je došao Objektiv, sa Budom Bananom je uhapšena i njegova ćerka Marina, stara 27 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Celokupna akcija u Crnoj Gori rađena je u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

TAJNA FIRME „SAN FRANCISKO”

Ogromna pošiljka droge pronađena je u pošiljci banana. Kako nam je potvrđeno, inspektori Sektora za borbu protiv kriminala i njihove kolege iz Uprave carina Crne Gore zbog saznanja dobijenih putem međunarodnih izvora, da će u Luku Bar ući kontejner banana u kome je sakriven kokain, „zažmurili” su tokom pregleda tovara.

– Pošiljka je propuštena prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nisu detaljno pregledali ili istovarili robu – otkrivaju izvori Objektiva upoznati sa detaljima ove akcije. Šverceri su progutali udicu i drogu odvezli kamionom podgoričkih registarskih tablica u magacin u zetskom selu Mojanovići. Baš tu se nalazi i firma „San Francisko d.o.o.”, koja je u vlasništvu Krstovića.

A KOD BUDE – ZID ĆUTANJA

U želji da proverimo da li je lice koje je uhapšeno u Crnoj Gori, a koje po generalijama ali i biznisu apsolutno odgovara Budi Banani, pozvali smo i firmu u čijim podacima u Agenciji za privredne registre stoji njegovo ime. Poziv redakcije Objektiva zbunio je mladu radnicu koja se javila. Posle potvrde da je reč o firmi čiji je vlasnik upravo Krstović, ona je samo kratko odgovorila na pitanja da li ima informacija da je njen poslodavac uhapšen.

– Nisam ovlašćena da dajem takve informacije.

SPORTSKI RADNIK

Budimir Krstović je u srpskoj javnosti poznat i kao dugogodišnji sportski radnik i član uprave Košarkaškog kluba Partizan. Svojevremeno je uspešno agitovao da na mesto predsednika kluba dođe Nikola Peković. U svetlu informacija o njegovom hapšenju, ali i činjenice da je nekadašnjem košarkašu crno-belih venčani kum Duško Šarić, moguće je da je Krstović godinama unazad povezan i sa organizacijom na čijem je čelu bio Duškov brat Darko Šarić, u Srbiji osuđen zbog trgovine kokainom.

Prvi put Budino ime pojavilo se u rubrici crne hronike kada je bio otet njegov brat Duško. On je bio kidnapovan 2001. godine ispred novosadskog hotela „Džet-set”, i za njega je tražen otkup od 3.500.000 nemačkih maraka. Posle četiri dana koje je proveo u lancima, bez hrane i vode, Duško je oslobođen, a policija je uhapsila otmičare.

PODACI AGENCIJE DEA

U akciji kodnog imena „187”, kako za Objektiv tvrdi Marko Nicović, član Borda Međunarodne asocijacije šefova policije, sigurno je učestvovala i američka Agencija za borbu protiv droge (DEA).

– Ona već pokriva ovaj prostor i njena centrala za bivšu Jugoslaviju je u Sarajevu. Tržišna vrednost ove droge procenjuje se na pet milijardi evra. DEA je imala svoje informatore u lancu jer se bez insajdera ne može otkriti tako nešto. Kokain su poslali južnoamerički karteli, a 98 odsto bilo je namenjeno zapadnim zemljama. Šverceri su sada promenili ture i idu preko luka u kojima je lako korumpirati carinike i policajce. Odatle ga zatim transportuju za Amsterdam, a onda i nazad za Sjedinjene Američke Države. Kada roba u kojoj se švercuje droga dolazi iz Bolivije ili Kolumbije, veća je i kontrola – kaže za Objektiv Nicović.

Na paketima su ispisani znakovi „covid”, DXD, DXV, EXTID. Nicović objašnjava i šta oni govore.

– To su oznake ko je isporučilac robe, a ne ko je kupac – tvrdi ovaj iskusni policajac.

BONUS VIDEO:

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 28. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Nema sta nije kupljeno u Srbiji, u vreme “tranzicije”, prljavim novcem i novcem bez porekla. Na tudja imena je pokupovano za smesne novce sve sto je mafiji bilo interesantno. Cak je i Evropa mudro cutala dok su se u novcane tokove ubacivale prljave pare, kao i pare pokradene 90-tih u Srbiji. Sada ce mozda biti jasnije zasto su ubijene 4 velike banke i dovedeno desetine banaka iz Grcke, Nemacke, Francuske, Italije i drugih zemalja. Znali su oni odlicno da ce se ovde prati milijarde evra u “tranziciji”...

    Odgovori

Ostavite komentar