Povećava se NEOPOREZIVI DEO zarade: Približavamo se granici od 300 evra za minimalac

Ovo je nakon sastanka rekao Socioekonomskog saveta koji je održan danas saopštio ministar finansija Siniša Mali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Povećava se neoporezivi deo zarade sa 18.300 na 19.300 dinara, i smanjuju se doprinosi za PIO fond na teret poslodavca za dodatnih 0.5 odsto.

Ovo je nakon sastanka rekao Socioekonomskog saveta koji je održan danas saopštio ministar finansija Siniša Mali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar je rekao da je ovo samo nastavak produktivnih razgovora koje Ministarstvo finansija vodi sa predstavnicima poslodavaca i sindikata, i da je cilj tih sastanaka uspostavljanje socijalnog dijaloga i što veće minimalne zarade.

– Danas je Ministarstvo finansija izašlo sa predlogom da se minimalna cena rada za 2022. godinu poveća za 9.4 odsto, dakle sa postojećih 32.000 dinara na preko 35.000 dinara, tačnije 35.012 dinara. Dakle približavamo se toj granici od 300 evra za minimalnu zaradu – rekao je ministar.

Ministar Mali je podsetio da je 2010. godine minimalna zarada u našoj zemlji bila 15.700 dinara, i da je današnji predlog zarade koji je iznelo ministarstvo duplo veći u odnosu na taj period.

BONUS VIDEO



Izvor: Novosti

Komentari (1)

  1. У Србиjи се релативно добро живи и мислим да че бити jош болье: 1. Солидне плате ( живи се од плате нормално не луксузно али нормално ) 2. Слободни смо а то нема цену( ЕУ дроби о льудским правима а применьуjе фашистичке мере према своjим државльанима а у Србиjи слобода ) 3. Ковид пропуснице у ЕУ а код нас устав такву срамоту не дозвольава па сад где се поштуjу льудска права ? У СРБИJИ 4. У Србиjи све нормално ради како и треба а ЕУ све затвара. Када све сагледам jедине слободне државе на свету су Русиjа, Белорусиjа и Србиjа.

    Odgovori

Ostavite komentar