Otrčala je sa Aleksom u bolnicu: Sutradan je ostao bez pola LICA, ruku i nogu (VIDEO)

Uzrok njegovog užasnog i teškog stanja bila je bakterija koja izjeda meso neverovatnom brzinom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pritnscreen.instagram/ alexlewistrust

Aleks Luis (34) iz Stokbridža u Engleskoj, otac trogodišnjeg mališana, je 2015. godine ostao bez ruku, nogu i pola lica. Njegova priča je duboko potresla javnost, a mi vam je prenosimo u celosti.

Uzrok njegovog užasnog i teškog stanja bila je bakterija koja izjeda meso neverovatnom brzinom, pa je nesrećni Aleks posle samo 4 meseca ostao bez udova i pola lica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lekari su morali da mu odseku obe noge i levu ruku pošto su mu stopala, jagodice na prstima, usne, nos i delovi ušiju doslovno pocrneli. Njegovi vitalni organi jednostavno su otkazali posle čega je nedelju dana bio u potpunoj komi kada je smrtonosna bakterija počela da hara njegovim organizmom.

A sve je počelo najobičnijom prehladom, ali su mu lekari ubrzo rekli da mu je krv inficirana streptokokom – obično bezopasnom bakterijom koju telo samo izbacuje.

Nesrećom, u njegovom slučaju došlo je do komplikacija – dobio je sepsu i pao je šok, a lekari su mu davali samo 3 odsto šanse da preživi.

Prve simptome osetio je u pola noći kada mu je pozlilo pošto je prethodno otišao u toalet i u toku mokrenja video krv. Odmah je pomodreo, a njegovas partnerka Lusi s kojom živi odmah ga je odvezla u bolnicu gde su joj rekli da neće preživeti noć.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alex Lewis Trust (@alexlewistrust)

Međutim, njegova životna snaga bila je jača. Aleks ne samo da je preživeo noć nego mnoge užase koji su usledili, a pre svih užasne amputacije. Posle svega što je prošao sam se sebi čudi i pita kako je uopšte ostao živ.

Aleks je danas aktivan na društvenim mrežama gde redovno postavlja inspirativne objave, i deli detalje iz svog svakodnevnog života.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alex Lewis Trust (@alexlewistrust)

BONUS VIDEO



Izvor: BBC News

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar