Belivuka i Mesara pratili crnogorski agenti 24 SATA dnevno: Tužilaštvo došlo do DOKAZA novih ubistava

U svakom momentu su ih pratili po dva agenta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Specijalni tužilac Saša Čađenovič kazao je da je Specijalno državno tužilaštvo došlo do dokaza da su Veljko Belivuk i Miljković Miljković ubili Barane Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je Srbiji upućen zahtev da Čađenovič sasluša Belivuka zbog dela za koje ga terete i da se čeka odgovor Beograda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sumnja se da je Belivuk sa još jednom osobom formirao kriminalne organizacije čiji su članovi bili M.M, J.N. i Ž.R, svi državljani Srbije, pa su se u njihovim radnjama do granica osnovane sumnje stekla bitna obeležja bića krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije – rekao je Čađenović na konferenciji za medije.

Dodao je da su Belivuk i Miljković nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa Crne Gore te su se na isti način i vratili u Srbiju nakon izvršenog krivičnog djela.

– SDT je u cilju prikupljanja materijalnih dokaza izvršilo pretrese na više mesta kao i pretrage terena radi pronalaženja posmrtnih ostataka H.D. i S.A. Prikupljeni dokazi su predmet veštačenja. Iz komunikacija kriptovanih mobilnih telefona jasno i nesporno je utvrđeno da su oštećeni H.D. i S.A. ubijeni jer komunikacije su eksplicitne u dom delu i to kroz činjenicu da su okrivljeni prema NN organizatoru slali slikovne i glasovne poruke. Tako je V.B. 14. oktobra 2020. godine NN organizatoru poslao fotografije i glasovnu poruku iz koje jasno proizilazi da je okrivljeni odmah ubio H.D. – saopštio je Čađenović.

Belivuk i Miljković stalno praćeni

Na pitanje ko je skinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Belivuku glavni specijalni tužilac Katnić kazao je da ušao tajno u Crnu Goru.

– Imali smo saznanja da su dva lica oteta i da su kriptovani telefoni u Crnoj Gori. Nismo znali da je tada počinjeno krivično delo već smo nažalost za to saznali kasnije. Taj događaj i ubistvo treba razdvojiti od drugog redovnog ulaska u Crnu Goru u januaru ove godine. Tada je kolegijum MUP-a doneo odluku da se zabrana skine i da se Belivuk i Miljković prate 24 sata – objasnio je Katnić.

U svakom momentu su prema njegovim rečima na praćenju bila angažovana po dva agenta, a kako navodi i kolege iz Srbije su zamolile da Belivuk i Miljković budu praćeni dok su u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO:



Izvor: Pobjeda

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar