Drugačije, ali preukusne: Napravite domaće VANILICE sa kiselom PAVLAKOM (RECEPT)

Premažite ih džemom od kajsije, a možete da isprobate i džem od šljiva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/Emilina Kuhinja

Vanilice su jedan od najukusnijih, ali i najpopularnijih starinskih kolačića.

I verujemo da većina vas ima recept svoje bake, ili neki provreni kojeg se drži.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, nekada je dobro isprobati nešto novo.

Ovaj recept je malo drugačiji, ali nikako ne šteti ukusu, naprotiv. Ukus ostaje isti, ako ne i bolji od onih klasičnih.

Napravite ih sa kiselom pavlakom i uživajte u novom ukusu dobro poznatih kolača. Premažite ih sa domaćim džemom od kajsija ili možete da probate i sa džemom od šljiva.

Po želji možete da stavite maslac ili mast, a šećer možete vanilin ili običan. Količina šećera je po vašem ukusu.

Sastojci:

1. 1/2 kg brašna
2. 200 g maslaca
3. 4-5 kašika kisele pavlake
4. kora limuna
5. 2 žumanceta
6. 1 kesica vanilin šećera ili
7. šećer po ukusu

Foto: Shutterstock

Priprema:
Umutite maslac penasto, pa dodajte pavlaku (2-3 kašike) i koru limuna. Sjedinite i dodajte prosejano brašno. Malo promešajte, pa dodajte žumanca i još 2 kašike pavlake. Umesite testo. Zatim testo razvucite na prst debljine. Čašom za rakiju vadite kružiće. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 150-180°C nekih 10-ak minuta. Vanilice treba da ostanu bele kada ih izvadite. Premažite džemom i spajajte.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar