HAOS u emisiji uživo na N1: Samofalov skočio da BIJE Žujovića, jer mu je sasuo istinu u lice (VIDEO)

Samofalov je pokušao fizički da se obračuna usred emisije sa Žujovićem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Žustra rasprava dogodila se danas u emisiji na televiziji N1 između Đorđa Žujovića iz Socijaldemokratske partije Srbije i Konstantina Samofalova iz Socijaldemokratske stranke. Program je morao biti prekinut nakon što je Samofalov fizički nasrnuo na Žujovića.

Samofalov je između ostalog jedan od najglasnijih napadača nove opštinske vlasti na Vračaru dok prećutkujuje šta je njegov otac zajedno sa svojim saradnicima napravio na štetu građana i opštine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, svađa je eskalirala nakon što je Đorđo Žujović rekao Konstantinu Samofalovu da mu “tata krade 30 godina na Vračaru”.

U tom trenutku Samofalov je pokušao fizički da se obračuna usred emisije sa Žujovićem.

Međutim, u prilog ove Žujovićeve izjave idu vrlo jasne činjenice. Naime, beogradska policija podnela je 2017. godine krivične prijave protiv pet odgovornih lica JP “Poslovni prostor Vračar”, među kojima je i Mihail Samofalov, Konstantinov otac, za koje se sumnja da su od 2005. do 2016. godine zloupotrebom službenog položaja to preduzeće oštetili za oko 214 miliona dinara!

Sumnja se da oni, od početka 2005. do kraja novembra 2016. godine, suprotno Statutu „Poslovnog prostora Vračar“, nisu preduzimali radnje za pokretanje sudskih postupaka preko Opštinskog javnog pravobranilaštva za dospela nenaplaćena potraživanja zakupaca poslovnih prostora kojima upravlja ovo preduzeće.

Zbog toga je nastupila nemogućnost utuženja potraživanja starijih od tri godine. Na taj način, gore pomenuta lica, među kojima je i Mihail Samofalov, pribavili su imovinsku korist za 22 zakupca poslovnih prostora u iznosu od 196.295.709 dinara, za koliko su oštetili „Poslovni prostor Vračar“.

Sumnja se da su iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granica službenih ovlašćenja, od aprila 2006. do jula 2016. godine, zaključili ugovore o zakupu sa pet zakupaca, nakon čega su suprotno odlukama Skupštine opštine Vračar, osnivača JP „Poslovni prostor Vračar“, fakturisali umanjene cene zakupa po osnovu zone tarifiranja i površine poslovnih prostora.

Time su, kako se sumnja, pribavili imovinsku korist zakupcima i oštetili preduzeće za 17.530.061 dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ipak, u vreme bivše vlasti do 2016. godine, Opština Vračar je ostala bez 5.354 kvadrata poslovnog prostora. Od ukupnog potraživanja od 780.648.545 dinara, po osnovu zakupa ostalo je sigurno nenaplativo 421.837.518 dinara. Opština Vračar ostala je bez 70 stambenih jedinica, dok je za 103 stana i dalje u toku detaljna provera dokumentacije.

Iako je vreme da se utvrdi šta je sa nestalim stanovima, poslovnim prostorom i nenaplaćenim novčanim potraživanjima na Vračaru u periodu do 2016. godine kada je na vlasti bila Demokratska stranka sa svojim partnerima, Konstantin Samofalov odlučio je da se pravi lud, prećutkuje šta je uradio njegov otac zajedno sa svojim saradnicima, ali istovremeno i da napadne i fizički se obačuna sa onim ko mu istinu sasuje u lice!

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar