“Gago, delikatno je”: Imejl sve DOKAZUJE – ovako je Bjelogrlić pokušao da PODMITI Antonijevića (FOTO)

Predrag Antonijević je još 2016. godine uputio pismo Asocijaciji filmskih reditelja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Dragan Bjelogrlić priveden je zbog sumnje da je pretukao Predraga Gagu Antonijevića, a kako je reditelj ispričao, do nasilja je došlo jer glumcu smeta film “Dara iz Jasenovca”, a i korupcionaška afera koju je Antonijević ranije razotkrio.

Reditelj je izneo u javnost da mu je Bjelogrlić početkom 2016. godine nudio mito sa ciljem da Antonijević podrži film “Jesen samuraja”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, Bjelogrlić je uputio Antonijeviću imejl sledeće sadržine:

– Gago, pišem ti da bi ti lakše objasnio ideju koja mi je danas pala na pamet, i dosta je delikatno. Naime, ja takve stvari nisam nikada radio, pa ne znam da li da se uopšte upuštamo u tako nešto.

Ovako: odgledao sam danas dvadesetak minuta “Samuraja”. To je solidno i mislim da će biti hit. Realno je da će napraviti preko 250.000 gladalaca (možda i više). Imaju dobrog distributera i sa dobrom reklamom mislim da to može da uspe.

Oni će mi dati sledeće nedelje budžet da vidi moj Goran koliko im još treba da završe. Kažu da imaju još 3-4 nedelje da snimaju i da im treba oko 250.000.

E sad, oni se nadaju da ćete im vi dati pare. Moja procena je da je to teško, na osnovu scenarija, ali, kako je preporuka da nam Treba komedija i kako imamo problema s publikom, možda bi mogli da donesete neki “lex specialis” da zajedno – možda – sa UO donesete odluku da im se da 15 miliona da završe film.

U tom slučaju bih ja pokušao da uđem sa 100.000, da im tražim prvenstvo naplate (od njihovih 75 odsto, 25 odsto ima distributer koji im je dao 50.000) – navodi Bjelogrlić u imejlu.

Foto: Pritnscreen

Podsetimo, Predrag Antonijević je još 2016. godine uputio pismo Asocijaciji filmskih reditelja. U njemu je odgovario na optužbe koje su bile iznete na sastanku Grupacije za kinematografiju, čiji je predsednik Dragan Bjelogrlić.

– Neke kolege su spekulisale da zbog zauzetosti nisam čitao predložena scenarija dovodeći tako u sumnju moj profesionalni i moralni integritet bez ikakvih dokaza. Čitam sve i to od prve do poslednje strane. Jer da ne čitam ko zna da li bi filmovi kao “Ajvar”, “Šavovi”, “Zlogonje” i mnogi drugi bez mog glasa u komisiji dobili podršku ili bi se podela sredstava nastavila po starom običaju i to među nekolicinom proverenih “igrača” – naveo je tada Antonijević.

Dodao je da ne podleže pritiscima ni obećanjima određenih grupa.

– Zato me posebno vređa kada neko poput Dragana Bjelogrlića uopšte ima hrabrosti da na sastanku takozvane Grupacije, čiji je predsednik, bilo kako komentariše i morališe o mom učešću u komisiji. Govorimo o čoveku koji mi je nudio mito za podršku filmu “Jesen samuraja”. U slučaju dogovora bio je spreman da im se nametne kao koproducent i “pomogne” finansiranje filma koji sam i pre njegovog javljanja hteo da podržim svojim glasom jer mi se mnogo dopadao “Mali Buda” i potencijal “Samuraja”. Tako me je stavio u veoma nezgodnu situaciju. Hteo sam da obavestim Upravni odbor FCS, ali mi je bilo žao jer bi to verovatno vodilo diskriminaciji “Samuraja”, a možda i celog konkursa. A opet ako se Bjelogrlić zaista uključi kao producent u “Samuraja”, onda im sigurno ne bih mogao dati svoj glas što ne bi bilo fer prema autorima. Zato sam odlučio da sačekam i bio sam u pravu. Kad je dobio negativan odgovor od mene, Bjelogrlić je ostavio “Samuraja” i odleteo da verovatno lešinari na nekom drugom mestu – naveo je Gaga Antonijević.

Sramni napad glumca na čuvenog reditelja osudili su korisnici društvenih mreža, a detaljnije o tome možete čitati klikom OVDE.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Bjelogrlić ima tuce kompleksa ali jedan je dominantan a to je što nije ponio iz porodice “u slavi se ne uznesi, a u jadu se ne ponizi...”. Uz to, dočekala ga je i ona narodna “trijezan misli a pijan govori i čini”. Ogadio mi se, a mislim i mnogima još, svojim poslednjim uličarskim nedelom, prco mali, jadan bio.

    Odgovori

Ostavite komentar