Milorad Dodik ODBIO poziv Tužilaštva BiH: Ja nemam nameru da se odazovem njima

Ponovio je da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE

Nemam nameru da se odazovem na poziv Tužilaštva BiH na saslušanje, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarišući informaciju da je među 29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina i ona protiv njega.

Formiranje predmeta po nametnutim izmenama Krivičnog zakona BiH Dodik vidi kao sled koji ide ka raspadu BiH koja, kaže, ne može da živi na ovaj način u kojem se, kako je rekao, Bošnjaci raduju, jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba, prenosi RTRS.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ponovio je da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen.

– Ja nemam nameru da se odazovem ni njima ni bilo kome drugom, ali imam nameru da idem u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati. Šta da komentarišem, to govori o tome šta je bio pravi cilj Incka i ovih da dodatno naprave raskol. Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i teraju po zatvorima, onda nek izvole odmah da krenu, drugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, biće zaštićen – naveo je Dodik

Podsetimo, bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je izmene Krivičnog zakona BiH kojim je postalo kažnjivo negiranje genocida i ratnih zločina.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je do sada podneto 29 prijava po tom osnovu, a među njima je i prijava protiv Milorada Dodika.

Republika Srpska protivi se nametnutim izmenama zakona.

BONUS VIDEO:



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar