Evo kako su se međusobno zvali pripadnici Belivukovog klana: Isplivali novi JEZIVI transkripti

Vidljivo je da su srpska policija i tužilaštvo pribavili teško oborive dokaze za pet ubistava u kući smrti u Ritopeku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Šporčić

Lazar Vukićević ubijen jer je planirano uništenje “škaljaraca”, Zdravko Radojević likvidiran da bi mu Velja Nevolja i ekipa oteli automobile.

Posle krivične prijave u Crnoj Gori protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića, kojima se s još nekolicinom Crnogoraca na dušu stavljaju najmanje još dva ubistva, Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmica Mileta Radulovića, jasno je da tamošnja policija, kao i MUP Srbije, nastavlja istragu najtežih zločina Belivukove ekipe, kao ogranka “kavačkog klana”. Gotovo svakog dana isplivavaju novi detalji monstruoznih likvidacija, otmica i drugih nedela, koje je počinila 30-člana grupa u Srbiji, ali i regionu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Neka pitanja još čekaju odgovor. Ali već dosad je na osnovu svedočenja i presretnutih dekodiranih razgovora članova ove bande s aplikacije skaj vidljivo da su srpska policija i tužilaštvo pribavili dokaze za pet ubistava u kući smrti u Ritopeku, koje je teško oboriti.

KODNA IMENA

Veljko Belivuk – Soprano, Sop

Marko Miljković – Kratos, Leon

Miloš Budimir – Ares

Marko Budimir – Kantona

Bojan Hrvatin – Leo Luca, Anakin

Srđan Lalić – Bari Majls

Nemanja Đurić – Tajson

Nebojša Janković – Hel

Vlade Draganić – Brale

Dejan Tešić – Fleš

Milovan Tadić – Miksa

NADIMCI ŽRTAVA

Aleksandar Gligorijević – Ronin

Goran Veličković Goksi – Žuti

Lazar Vukićević – Drug 2L

Zdravko Radojević – Kaniđa

Milan Ljepoja – Zvonce

U preciznim transkriptima njihovih razgovora navodi se datum i satnica, ko s kim komunicira. Vidi se, takođe, ko je i zašto ubijen. Neke likvidacije su bile povezane s obračunom sa “škaljarskim klanom”, u drugima je reč o sukobu sa suprotstavljenom navijačkom grupom na Partizanovom stadionu. I klasična pljačka i otimačina je bila motiv za ubistvo. To je slučaj sa Zdravkom Radojevićem, kojem je ekipa htela da otme automobile koje je posedovao pošto im je pripretio kad su prekrečili mural s likom njegovog brata, navijača Zvezde. Lazar Vukićević, takođe nije ubijen zato što je navijač Zvezde, već zato što je trebalo satrti “škaljarce” u Beogradu. Uz njega je iz istog razloga trebalo ubiti Aleksandra Šarca. Vukićević je naseo na namešteni telefonski poziv, Šarac nije. Šarca su potom ipak ubili u Tržnom centru “Ušće” posle nekoliko dana.

Nije čudno što su advokati okrivljenih poveli borbu da ponište deo dokaza skinutih s telefonske skaj aplikacije, tako što većina nije odgovorila na optužnicu. Oni sad pokušavaju da nađu formalno-pravnu rupu u odluci francuskog suda da otključa telefone s dokazima i da ih omogući srpskoj policiji i pravosuđu. Ako je to u Francuskoj urađeno nelegalno, nelegalni su i dokazi, pokušaće da dokaže odbrana.

Ovi dokazi, međutim, nisu jedini, a prema svedočenju srpskih stručnjaka, u Francuskoj je sve urađeno po zakonu.

Radojevića naterali da ostavi otiske na mecima

Belivukova grupa je razmenjivala poruke u kojima je dogovarala plan za prikrivanje ubistva Zdravka Radojevića navodnim njegovim bekstvom posle izrežirane pucnjave na kuću Miloša Budimira. Trebalo je Radojevića naterati da ostavi otiske prstiju na mecima i pištolju. Na to su ga prisilili na spratu kuće u Ritopeku i potom ubili u bunkeru smrti u prizemlju.

24. 11. 2020.

Miloš Budimir šalje poruku N. N. licu i kaže da su ubili dečka koji je pucao na Kantonu, “mrtav je već nekoliko dana”. Nešto kasnije šalje mu i fotografiju na kojoj je Zdravko Radojević vezan na najlonu.

6. 12. 2020.

Belivuk na grupu šalje sliku kako Zdravko puni okvir pištolja u Ritopeku i komentariše:

– Evo Kaniđa kaže da puni utoku, kreće na Aresa.

Miljković:

– Daj tu sliku da imamo.

Miloš Budimir šalje sliku vezanog Zdravka na najlonu, s trakom preko usta uz komentar:

– Sapleo se Kaniđa.

Srđan Lalić:

– Carski.

Belivuk šalje sliku sa Radojevićem kako sedi s maskom na licu:

– I masku je spremio.

10. 12. 2020.

N. N. lice:

– Zajeban je bio Kaniđa u svoje vreme.

Miloš Budimir:

– Ja sam ga samo raskomadao.

Marko Budimir:

– Ja mu šamar nisam lupio.

Miloš Budimir:

– Ja sam ga nabadao malo. Morao sam da ga ponizim da shvati da je ispod nas… pošto je u jednom trenutku počeo da se kurči… Baš je bio bolestan u glavu, a i svi ostali organi nisu bili baš nešto.

BELIVUK: NE MOGU DA DOČEKAM DA GA UDAVIM

13. 6. 2020.

Aleksandar Gligorijević im je, prema optužnici, zasmetao jer su Belivuk i ekipa čuli da planira da ubije Belivuka snajperom. Smislili su da ga namame pričom o povoljnoj ceni marihuane koju su mu ponudili i da mu tako stave do znanja da ga neće ubiti zbog izdaje.

Belivuk telefonom objašnjava N. N. licu koliko je besan i najavljuje likvidaciju Gligorijevića:

– Brate, ovaj mi namestio… ako sve bude OK, za nekoliko dana ide u klanicu… evo je puška, sad mi doneo Ronin… ovaj iz Odžaka… Shvatio o kome se radi, tj. gde treba da nas radi i rešio da nam proda priču za 100 soma i da ubijem ovog Veskovića i on je siguran… Pseto mi donelo pušku na noge i tapše me po ramenu… Dogovorio sam da idu u utorak Ronin i jedan naš da nam Ronin pokaže gde je Vesković i onda klanica… Kaže Hel da je cev odlična… Videćemo kad ga spakujemo, šta da radim… daće šifru skaja, pa lagano… Dao sam im ozvučen auto sinoć, ne mogu da dočekam da ga udavim…

MILJKOVIĆ: NEKA GA TAJSON UHVATI ODMAH
14. 10. 2020.

Lazar Vukićević je ubijen jer je bio u vezi sa suprotstavljenim “škaljarskim klanom”. Kako su ustanovili Belivuk i ekipa, Lazar je bio na vezi sa Miletom Radulovićem zvanim Kapetan, baš kao i Aleksandar Šarac. Otmica Mileta Radulovića je izvedena da bi preko njega, uz pretnju smrću, slali lažne poruke “škaljaraca” Vukićeviću i Šarcu i tako ih namamili i likvidirali.

Likvidacija Vukićevića bila je takođe pažljivo pripremljena.

BONUS VIDEO:



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar