UČITELJ krvoloka! Belivukov SNAJPERISTA potpisivao masakre: Preciznom akcijom likvidirali škaljarce

Janković je na "Skaju" imao nadimak "Hell", što u prevodu znači pakao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Pink

Prošle godine, 14. oktobra, istog dana kada su pripadnici klana Belivuk–Miljković u Ritopeku kasapili Lazara Vukićevića, vođe ove kriminalne grupe učestvovale su u ubistvu Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i u kidnapovanju Mileta Radulovića, poznatijeg kao Kapetan, sa čijeg kriptovanog telefona su i namamili Vukićevića u kuću strave u Ritopeku.

Policija Crne Gore podnela je krivičnu prijavu protiv Belivuka i Miljkovića, ali i Nebojše Jankovića i Radoja Živkovića zbog ubistava koja su se dogodila u Danilovgradu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

ZVICER POSLAO ROĐAKA

I ovom optužnicom još jednom je potvrđena direktna veza između Belivuka i vođe “kavačkog klana” Radoja Zvicera, koji je ubicama iz Beograda poslao u pomoć svog rođaka, imenjaka Živkovića, poznatog i pod nadimkom Žuti. Njegova uloga u ubistvima Hodžića, koji je pre nestanka promenio ime u David Begović, i Spahića bila je da obezbedi kuću u koju su kasnije njih dvojica namamljeni pa ubijeni, kao i da ih ubedi da dođu na dogovoreno mesto. Očigledno da je Baranin Hodžić, iako obeležen kao saradnik “škaljarskog klana”, imao dobre odnose sa Zvicerovim rođakom, pa je pristao na sastanak sa Žutim.

Ime ovog Nikšićanina, koji je u bekstvu, nalazi se i na spisku članova “kavačkog klana” i pojavilo se u javnosti tokom hapšenja njegovog vođe Slobodana Kašćelana. Ho

džić i njegov šurak Spahić, inače frizer iz Bara, došli su u kuću zajedno sa Miletom Kapetanom.

Veljin snajperista obučavao i ATENTATORE na “škaljarce”: Janković vodi do UBICE Kekinog kuma? 

VELJA BARANINU PUCAO U GLAVU

Belivuk je odmah ubio Hodžića, koji je neplanirano potegao pištolj. Gađao ga je i pogodio u glavu. Dok je trajao obračun Belivuka i Hodžića, Miljković i Janković su ščepali Spahića, a zatim i Radulovića. Spahić je istog dana ubijen, dok je Kapetan Mile zarobljen i odveden na tajnu lokaciju. Posle ove krvoločne akcije, Belivuk je, zasada nepoznatom licu, referisao šta se sve dogodilo. Zbog toga što Živkovića oslovljava sa “Zemo”, moglo bi da se nasluti da je reč o razgovoru sa Zvicerom.

– Brate, Zemo i Hell (nadimak Jankovića na “Skaju”) i svi su dobro od-reagovali. To ne može uopšte da se komentariše. Svako je hvatao svoj, meni je zapao “kasap”, Kratos (nadimak Marka Miljkovića na Skaju) je hvatao zeta, Hell (u prevodu sa engleskog pakao) je hvatao M. To što je “kasap” imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje. Ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami, bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate, nema tu šta da se pravdamo – navodne su reči Belivuka.

UČIO KRVOLOKE KAKO DA PUCAJU

Ne čudi što su u akciju ovog tipa Belivuk i Miljković upravo poveli Nebojšu Jankovića, bivšeg policajaca i pripadnika elitne 63. jedinice Padobranske brigade Vojske Srbije. Reč je o čoveku koji je visoko obučen, koji je učio pripadnike klana kako da pucaju iz snajpera. Janković je profesionalni snajperista, a vidi se na snimcima kako obučava Belivuka u šumi u blizini štek-vikendice u Tršiću. Posle karijere u vojsci i policiji, otvorio je menjačnicu.

DUGAČAK SPISAK NEDELA

Sumnja se i da je odgovoran za atentat na Dalibora Đurića, “škaljarca” koji je ubijen u spuškom istražnom zatvoru kada ga je pogodio metak iz snajpera tokom šetnje u zatvoru. Utvrđeno je da je snajperista pucao sa udaljenosti od 300 metara. Ovaj zločin izvršen je septembra 2016. godine. Njegovo ime vezivalo se i za ubistvo Milomira Jovanovića na groblju u Sopotu, inače jednog od bližih saradnika Dejana Stojanovića Keke.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME PROČITAJTE U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar