Pokušava da vas UDALJI od vaših prijatelja: Šest znakova da partner pokušava da vas KONTROLIŠE

Reagujte na vreme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
ljubavni citati
Foto: Shutterstock

Prekomerna pažnja ponekad može biti znak posesivnosti.

Vremenom može dovesti do svađa, a raskid je ponekad neminovan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Partner se obično ponaša na ovaj način zbog straha da izgubi osobu sa kojom je u vezi. To su osobe koje su “utapaju” u svojoj nesigurnosti i zato ne mogu partneru da pokažu bezuslovno poverenje. One žele gotovo sve vreme da budu sa partnerom i da kontrolišu njihove postupke 24 sata dnevno.

Veoma rano vam pokazuje svoju ljubav

Umesto da sačeka da shvati kuda veza vodi, osoba koja kontroliše će rano pokazati svoju duboku ljubav. I ne samo to, već će očekivati od vas da uradite isto. Verovatno će vam laskati govoreći kako joj poboljšavate život i primoravaće vas da pokušate da se osećate isto. Ovo je njen pokušaj da vas veže za sebe od samog početka veze.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ljubomoran je i ispituje vas o svemu

To su osobe koje misle da su svi zaljubljeni u vas i da imate mnogo udvarača. Oni su nesigurni i čine da izgleda da su vaši postupci odgovorni za njihova osećanja. Zato uvek postavljaju pitanja o tome gde ste bili, sa kim i o čemu ste pričali. U trenutku kada vas čuju da govorite o svom bivšem partneru ili nekome koga smatraju rivalom, veoma verovatno će se razbesneti i napraviti veliku scenu.

Pokušava da vas odalji od prijatelja i osoba suprotnog pola

Ne želi da se družite sa prijateljima jer vaš partner želi da bude centar vašeg celog života. Vaš partner ne razume da imate život i van veze s njim i pokušava da vas izoluje od vaših prijatelja. Ne samo to, već bi mogao da vas natera da se osećate krivim zato što ste ga ostavili neko vreme samog i umesto toga odlučili da izađete sa svojim prijateljima. Zbog njega se osećate kao neozbiljan partner kome nije stalo do osobe sa kojom je u vezi onoliko koliko bi trebalo.

Foto: Shutterstock

Krivi vas za svoja negativna osećanja i postupke

Veoma lako se ljuti i okrivljuje vas za svoja osećanja. Umesto da kaže “Ljut sam”, vaš partner će reći “Toliko me ljutiš”. On će majstorski izvrnuti stvari tako da nikada nisu krivi, ali ste vi zla osoba koja im stvara negativna osećanja. Čak i ako naprave grešku izvan vaše veze, pronaći će nekoga drugog koga će kriviti za istu.

Govori vam šta možete, a šta ne smete da obučete

Partner koji ima preteranu potrebu za kontrolom osobe sa kojom je u vezi ne razume da se vi ne oblačite za druge, već za sebe. Kontrolisanje onoga što ćete obući pokazuje da je nerazumno ljubomoran i nesiguran u vašu vezu.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ne želi da vas ljudi oko vas gledaju i zato želi da se oblačite konzervativnije. Onog trenutka kada počnete da razmišljate o tome da li će vašu odeću odobriti partner, izvesno je da ste u vezi u kojoj postoji suviše kontrole.

Proverava vaš telefon i lokaciju

To što ste u vezi ne znači da je vaš lični prostor nestao. Prirodno je da će vaš partner želeti da zna gde ste i sa kim ste, ali ne i ako to postane opsesija. Niko nema pravo da proverava vaš telefon kad god želi i bez vaše dozvole. Neki partneri će ići toliko daleko da će instalirati aplikaciju za praćenje lokacije kako bi znali gde se nalazite u svakom trenutku.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar