SKANDAL! Još jedan dokaz o mržnji Marinike prema Srbima: “Srbija je držala Hrvate u konc-logorima” (FOTO)

Marinika je u više navrata činila sve da naš narod bude obeležen kao genocidan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Marinika Tepić, Đilasova zamenica i glavna propagatorka antisrpske genocidne histerije, svoju veštinu u propagandnom ratu protiv naše zemlje brusila je godinama, pa je svojevremeno došla do izmišljene informacije da su tokom rata u Hrvatskoj srpske vlasti na teritoriji Srbije, tačnije u Vojvodini, držale koncentracione logore za mučenje hrvatskih zarobljenika.

Ovo njeno „otkriće” kao glavni, lažni dokaz za postojanje fantomskih logora u okolini Zrenjanina, u kojima su navodno zlostavljani Hrvati, poslužilo je Hrvatskom kulturnom veću (HKV) iz Zagreba da konstruiše bolesnu srbofobnu priču o iživljavanju Srba nad nedužnim stanovnicima lijepe njihove.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, u tekstu iz oktobra 2009, objavljenom na sajtu HKV pod naslovom „Tko je ubijao Hrvate, a danas prešućuje”, stoji da je zvanični Beograd držao pripadnike hrvatske nacionalnosti zarobljene u koncentracionim logorima nedaleko od Zrenjanina, tačnije u naseljima Stajićevo i Begejci (današnji Torak).

„OTKRIĆE” MLADE NOVINARKE

Potpisnik ovog teksta poziva se na profesionalno iskustvo Marinike Tepić koja je, kako ističe, kao mlada novinarka slučajno došla do dokaza o postojanju dva mesta u kojima su tobože mučeni hrvatski zarobljenici.

– Koliko je (ne)postojanje konc-logora bila tab- tema u Srbiji (a ni danas nije ništa bolje), najbolje svedoči i ovo: Marinika Čobanu (devojačko prezime Tepićeve, prim. aut.) kao mlada novinarka 2002. godine pukim slučajem saznala je da su u Stajićevu i u Begejcima krajem 1991. godine postojali logori za Hrvate. Ona je, naime, došla da izveštava o podizanju crkve u susednom selu – piše u ovom „istraživačkom” radu koji, da bi potkrepio ovu tvrdnju, citira Tepićkine reči:

– Sasvim slučajno sam u razgovoru sa meštanima saznala da nijedan sveštenik ne želi da osvešta tu pravoslavnu crkvu iz prostog razloga što su cigle koje su u nju zazidane dobijene od susednog sela Begejci, i to od građe štala gde su se nekad nalazili hrvatski zarobljenici, odnosno logoraši. Kako dalje stoji u tekstu, po ovome se može jednostavno zaključiti da su Hrvati bili smešteni u štalama za stoku, a cigle tih štala, kako se dodaje, srpski neimari ugradiše u pravoslavnu bogomolju. Morbidno, cinički i sramotno.

Foto: Printscreen

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OSTATAK OVE PRIČE I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 17. AVGUST

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Koliko komšija se informiše u Srbiji, krv nije voda. Što se tiče genocida najbolje gospodjo to znaju komšije koji su sami žrtve genocida to jest prekršteni od strane hrvata. Najbolji dokaz tome gospodjo govori što nema u Srpskiom elektronskom izdanju novina u odeoku komentari pročitati komentar a da tu nema komšija bilo to Hrvata, Bošnjaka sad i Crnogoraca.Gospodjo da bi se bavila politikom moraš proći psihologiju, nisi ti za politiku.Dijagnoza "na balkanu zrtve genocida su se saživele sa dželatima svojim i za svoju nesreću optužuju narod kojem su nekad pripadali". Ljudi kiji zive u okolnim drzavama imaju poremećaj ličnosti i non stop su u potrazi za opravdanje svojih postupaka i postupaka svojih dedova koji su se prekrstili. Savet"hospitalizacija pri prvoj pojavi simptoma Srbofobije dezurnoj duševno bolnici.

    Odgovori
  2. Srpski genocid se ne sme negirati, to je ko da opet ubijate žrtve! Evropa treba da uvede sankcije Srbiji ko one 90ih, da traju sve dok ne donese Zakon o kažnjavanju negiranja srpskog genocida. To bi pre svega bilo humano, a i sprečilo bi se ovo sustavno širenje mržnje..

    Odgovori
  3. koji je ovo olos. ta marinika. ona bi da bude predsednik srbije. pa trebali su taj ustaski olos da smeste kod nje u dvoriste da ih hrani i poji, stoku neupisanu. pa tu su bili razni zlocinci koji su pocinili najvece zlocine u hrvatskoj od kojih sam i sam neke preziveo. pa to su zarobljenici koji se i stavljaju u zatvor daok se ne dogovori oslobadjanje i demobilizacija. glupa je i zlonamerna. nadam se da nece odmaci dalje od cistacice pistolja u djilasovoj firmi, jer za drugo i nije.

    Odgovori

Ostavite komentar