Dok je Vučića, Srbi NEĆE biti genocidan narod: Otkriveno šta se krije iza SRAMNE cenzure Gugla i Tvitera

Zahtev fantomskog instituta iz Kanade ipak neće proći, jer im na putu stoji predsednik Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Samo snažna država i jako liderstvo mogu da sačuvaju naš narod od pokušaja da nam se nametne beleg kolektivne krivice i odgovornosti. A takvih pokušaja je u prošlosti bilo i kako stvari stoje, biće ih i u vremenu pred nama. Poslednji u nizu stiže iz kompanija “Tviter” i “Gugl”, koje će uskoro sa svojih platformi početi da sklanjaju sve sadržaje u kojima se negira genocid u Srebrenici.

To je od ovih tehnoloških giganata zatražio izvesni Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK), čiji direktor Emir Ramić kaže da ova ustanova vodi evidenciju o sadržajima na društvenim mrežama. No, to im neće poći za rukom, barem dok je Aleksandra Vučića na mestu predsednika Srbije, smatra politikolog Jelena Vukoičić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– To je sada jedan ogroman pritisak da bi se Srbija odrekla KiM, pa se oslanjaju na Srebrenicu da je iskoriste i Srbe proglase genocidnima. Međutim, to će im teško proći dokje predsednik Vučić na čelu ove države, koja je postala ekonomski jaka i povratila ugled u svetu koji zapadnim centrima moći sve više smeta – poručuje Vukoičićeva.

NULTA TOLERANCIJA

Ramićeva kampanja usmerena je protiv svih neistomišljenika i za cilj ima kompletnu cenzuru. On tvrdi da najviše objava u kojima se vređaju srebreničke žrtve dolazi iz Srbije, a zatim iz Republike Srpske, Rusije, Francuske…

– Obe socijalne mreže su već ranije uklanjale neke sadržaje koji zadiru u mržnju prema drugom i drugačijem i koji vređaju žrtve Holokausta, i u pojedinačnim slučajevima, kao i žrtve genocida u Srebrenici – tvrdi Ramić.

Sličan zahtev podneo je i regionalni portal Slobodna Evropa, koji godinama zagovara tezu o srebreničkom genocidu, sada otvoreno zastupajući interese fantomskog instituta iz Kanade. U odgovoru koji je pomenutom sajtu stigao iz „Gugla” piše da će taj gigant uklanjati sve sadržaje koji krše već ustanovljena pravila kompanije o širenju govora mržnje.

– Imamo jasnu i uspostavljenu politiku u vezi sa govorom mržnje, a koja zabranjuje sadržaje koji minimiziraju ili negiraju dobro dokumentovane, nasilne događaje, uključujući i genocid u Srebrenici. Ako se utvrdi da sadržaj krši ove smernice, mi ćemo ga ukloniti – navodi se u odgovoru portparola platforme Jutjub, koja posluje pod okriljem “Gugla”.

POLITIKA MRŽNJE

Slično su poručili i iz kompanije “Tviter”.

– Naša ‘politika mržnje’ zabranjuje širok spektar ponašanja. To uključuje targetiranje pojedinaca sa uvredljivim namerama, pozivanje na nasilne događaje, vrstu nasilja gde su zaštićene kategorije ljudi bile žrtve ili gde se pokušava poricanje odnosno minimiziranje takvih događaja. Takođe, imamo snažnu politiku u slučajevima glorifikovanja politike nasilja i preduzimamo mere protiv takvog sadržaja i ponašanja koji pokušavaju da veličaju ili hvale nasilje i genocid – navodi se u dopisu portparola “Tvitera”.

ANTISRPSKE MREŽE

Ovakvim merama u javnom prostoru Zapad potvrđuje svoju gebelsovsku i totalitarnu prirodu, smatra stručnjak za bezbednost iz BiH Dževad Galijašević. On ističe da su sve društvene mreže već odavno obaveštajno-propagandna platforma, a ne prostor za promociju slobodnog mišljenja.

– Kontrolisanje informacija preko mejnstrim medija odranije je vršeno preko Soroševih medija i KKR fonda, a u Srbiji putem Junajted medije, TV N1, TV Nova. Sankcionisanje i ograničavanje slobodnog mišljenja dobilo je zamah u pandemiji. Na kraju krajeva, to nije samo pitanje društvenih mreža nego opšteg, javnog i političkog stava koji zapadne NATO zemlje imaju prema Srbiji i srpskom narodu. Taj stav i ta politika su duboko neprijateljski orijentisani, a mera koju sada uvode društvene, a u stvari antisrpske mreže očekivana je refleksija tog stava – objašnjava Galijašević, dodajući da je rešenje u oporezivanju njihovog rada i delovanja, kao i neophodnoj javnoj promociji slobodnih mreža poput Tiktoka.

SVAKODNEVNO PRIJAVLJIVANJE

Glavni i odgovorni urednik portala Vidovdan Željko Injac kaže za Objektiv da društvene mreže bez problema promovišu razne problematične sadržaje.

– Međutim, Srbima se zabranjuje da govore istinu o Jasenovcu i kače slike dece koja su tamo mučena jer, tobože, pripada pedofilskom sadržaju. Podmuklo i pokvareno je da nam bude zabranjeno da pričamo o našem stradanju, koje je neuporedivo veće od onih koje štite. Srećem se, recimo, sa skoro svakodnevnim prijavljivanjem teksta na engleskom jeziku koji govori o stradanju porodice Zec u Zagrebu, pa od “Gugla” stiže upozorenje da je u pitanju nasilni sadržaj – ističe Injac.

CENZURA BEZ POSLEDICA

Medijski stručnjak Nebojša Krstić osvrnuo se na ovu zabranu koja, prema njegovom mišljenju, neće predstavljati nikakav problem za one koji guraju priču o genocidnom stradanju srebreničkih muslimana. – Tvorci političke prevare zvane „genocid u Srebrenici” vrlo su moćni ljudi. Ako su nedavno uspeli da bez ikakvih posledica cenzurišu tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, ovo sad im je mačji kašalj – smatra Krstić.

BONUS VIDEO:

PIŠE: GORAN MITROVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar