Marić pričao o Arkanu, Giški i Mićunoviću: “Tog dana se desilo nešto što je zauvek OBELEŽILO Ražnatovića”

Čuvar udario Ražnatovića dok je bežao s Branom Mićunovićem i Đorđem Božovićem Giškom iz juvelirnice koju su opljačkali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Twitter

Novinar Milomir Marić u svom jutarnjem programu otkrio nove detalje iz prošlosti Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja s kojima je obeležio devedesete godine u Evropi Branislava Brana Mićunovića i Đorđa Božovića Giške.

Naime, jedan od najvećih poznavalaca srpskog podzemlja tokom više decenija Milomir Marić naveo je u svojoj emisiji da Ražnatović nije imao sreće s juvelirnicama, te da mu je zbog jedne krađe s prijateljima život obeležio ponižavajući nadimak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Prilikom jedne pljačke juvelirnice s Branom Mićunovićem i Giškom onesposobili su čuvara, ali se čovek probudio kada su krenuli da odlaze s plenom. Nadljudskim naporima taj čuvar je podigao metalnu kutiju i udario Arkana u glavu i od tada je on imao smanjen fond reči. Tako je nastala legenda o najpoznatijoj srpskoj praznoj glavi – rekao je Marić.

Devedesetih godina Srbija je bila lider podzemlja, a sada je, kako tvrdi Marić, srpska mafija propala.

– Srpska mafija je nekad držala Frankfurt, Pariz, Stokholm, a onda se sve to izgubilo, posao su preuzeli Albanci. Srpska stvar je propala kad joj je propala mafija i mi sada moramo da uvozimo mafiju. Jedino mafija može da rehabilituje Srbiju – našalio se Marić i dodao da je Crna Gora daleko ispred naše zemlje.

– Uvek je crnogorska mafija gazdovala u Beogradu, ali sramota je da mi moramo da ih uvozimo. Ko bi rekao da će dva sela na ulasku u Kotor vladati Srbijom. Pa to je sramota – ironično je konstatovao Marić, aludirajući na moćne kriminalne klanove – škaljarski i kavački, o kojima se svakodnevno piše i priča.

Pojedini mediji proteklih dana pisali su da je Ražnatović “osnovao” bandu “Pink Panter”, pa je to Marić strogo demantovao, navodeći da te informacije nisu istinite.

– Moram da kažem da to nije tačno. Arkan nije imao sreće sa juvelirnicama. Pljačkao je banke jer je voleo da troši na kocku, po milion-dva, ali s juvelirnicama nije išlo – objasnio je Marić u svojoj emisiji.

GIŠKA GOVORIO ŠEST JEZIKA

Đorđe Božović Giška u narodu je upamćen kao vrlo obrazovan i inteligentan čovek koji je još kao mlad dolazio u sukob sa zakonom. Nadimak Giška dobio je nakon što je zbog svoje građe preživeo ranjavanje nožem u uličnoj tuči.

Božović je osamdesetih godina bio saradnik Državne bezbednosti, a 1991. je osnovao paravojnu formaciju Srpska garda zajedno sa Vukom Draškovićem i njegovim dugogodišnjim prijateljem s kojim je bio nerazdvojan Branislavom Matićem Belim.

Giška je 15. septembra 1991, u 35. godini, ubijen tokom borbe u okolini Gospića pod nerazjašnjenim okolnostima, samo mesec dana nakon što je ubijen njegov najbolji prijatelj Beli.

Zanimljiva činjenica je ta da je dane koje je provodio u zatvoru koristio da pročita skoro sve knjige zatvorskih biblioteka i da završi Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Govorio je šest stranih jezika i planirao je da završi i teologiju, ali nije uspeo da dobije dozvolu da iz zatvora polaže ispite.

BRANO SE ZA SVE PITA

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović hapšen je više puta zbog raznih dela, ali su dokazi protiv njega misteriozno nestajali. Za neke Brano Mićunović je “ponos Crne Gore”, o čemu svedoči i stranica na Fejsbuku koja nosi upravo ovaj naziv, dok je za druge kriminalac i “gospodar Crne Gore”, bez čijeg se odobrenja ne može završiti nijedan ozbiljniji posao u sivoj zoni. Naime, u Crnoj Gori postoji izreka “Nema kralja, nema Tita, sad se ođe Brano pita”. I pored brojnih spekulacija, zvanično nikada nije dokazano da je Mićunović bilo šta drugo do uspešan i pomalo misteriozan biznismen. I sad se protiv njega u Crnoj Gori vodi istraga.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Republika.rs

Komentari (4)

Ostavite komentar