Da li je bila u pravu? Izašla u kafić, pa zbog ovoga ODBILA da jednako učestvuje u plaćanju računa

Svojim potezom naljutila je sve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Žena nepoznatog identiteta koja se predstavila kao Sem opisala je na portalu Mumsnet problem u koji je upala kada je izašla sa nekoliko majki u provod.

Budući da se neko vreme nisu videle, jedva su čekale da izađu, pa su rezervisale u jednom kafiću sto za šest osoba. U odnosu na nju, sve ostale majke uz večeru su konzumirale i alkohol.

Kada je došao red na plaćanje, Sem je pripremila 25 evra koliko je koštala njena porcija uz čašu soka, dok je ostalim ženama račun bio po 50 evra jer su popile i nekoliko čaša piva, odnosno vina.

Videvši je da daje “samo” 25 evra, ostale majke su je iskritikovale što je “stipsa” jer bi sve žene morale da učestvuju u računu sa istom svotom novca. Sem nije želela da popusti jer je njen račun bio 25 i nije videla razlog da daje 50 kad ništa od alkohola nije pila.

– Na kraju smo se rastale u ne baš prijatnoj atmosferi. Naravno, već sledećeg dana su me na grupi na telefonu prozivale za štedljivost. To me je pogodilo. Oduvek sam bila velikodušna, ali nisam sada želela da plaćam više jer sam se suzdržala od alkohola – napisala je Sem.

Čitateljke portala Mumsnet u velikom broju su je podržale u odluci.

“Zaista nema smisla da daješ više para kad nisi pila. Dobro si postupila”, “Dobra ti je ekipa majki kad ti je zbog toga zamerila. Ja bih promenila društvo posle ovoga”, “Imala sam puno puta sličnu situaciju. Neko loče celu noć, posle ga mi krpimo s parama”.

Neke od čitateljki ipak nisu stale uz Sem.

“Da li bi ti otpala kruna s glave da si dala još 25 evra? Sama si rekla da se dugo s njima nisi videla”, “Jesi ispala stipsa“, “Kako gledaš na prijateljice? Očito kroz novac”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar