Dečak (8) ušao u biblioteku i učinio nešto zbog čega mnogi traže SMRTNU KAZNU

Porodica tvrdi da dečak nije ni svestan krivice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Osmogodišnji hindu dečak suočava se sa optužbama na smrtnu kaznu u Pakistanu zbog sumnje da se namerno pomokrio na tepih biblioteke. On je tako postao najmlađa osoba optužena za bogohuljenje u toj zemlji.

Nakon ovog čina koji su mnogi opisali kao skandal, muslimanska masa napala je obližnji hinduistički hram, a naročito su iskazali revolt jer je dete pušteno uz kauciju.

Video preko ograde da se golišava komšinica sunča, pa uzeo kameru: Usledila je scena koju neće zaboraviti

Njegova porodica trenutno se krije zbog straha od odmazde,a mnogi stanovnici hindu zajednice u Pendžabu, napustili su to područje.

U biblioteci u kojoj je dečak urinirao čuvale su se muslimanske verske knjige, a za ovo delo zaprećena je smrtna kazna.

Foto: Tanjug/AP Photo/Fareed Khan

U razgovoru za Gardijan, jedan od članova dečakove porodice je sa nepoznate lokacije istakao da dete nije ni svesno što znači bogohuljenje i da mu to nije bila namera.

– Dete i dalje ne razume šta je učinilo i zbog čega žele da ga ubiju. Napustili smo prodavnice u kojima smo radili, a uplašena je i čitava zajednica. Plašimo se reakcije i ne želimo da se vratimo na to područje – naveo je jedan od članova porodice deteta.

Optužbe za bogohuljenje sa sobom mogu nositi i smrtnu kaznu, a uprkos tome što niko nije zvanično pogubljen još od 1986. godine, dešava se da besna rulja ubija osobe za koje se smatra da su bogohulile.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar