Datunašvili još jednom oduševio sve: Osećam Srbiju kao svoj dom, možda osnujem porodicu ovde!

Srpski rvač je govorio o planovima za budućnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Jack GUEZ/AFP/Profimedia

Obradovao je 30-godišnji Gruzijac kompletnu javnost u Srbiji osvajanjem bronzanog odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Preko noći je Zurab Datunašvili stekao ljubav ljudi u Srbiji, a čini se da ta ljubav nije jednostrana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naša zemlja mu je pružila šansu kada mu je bilo najteže, a on joj se odužio na najbolji mogući način.

– Bio sam na korak da 2019. godine završim karijeru. Posle tog incidenta mi nije bilo dozvoljeno da se bavim onim što najviše volim, Savez me je minirao i nisam znao šta dalje. Jednog dana sam razgovarao sa mojim prijateljem Mihailom Kadžajom, koji je u to vreme već rvao za Srbiju i objasnio mi situaciju. Rekao mi je da će pričati sa ljudima iz ovdašnjeg Saveza i videti da li su zainteresovani. Posle otprilike dva meseca sa mnom je kontaktirao Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, koga uopšte nisam poznavao tada. Upoznali smo se, ušli u komunikaciju i posle nekog vremena sam dobio dozvolu da nastupam za Srbiju – rekao je Datunašvili koji je bio gost redakcije “Večernjih novosti”.

Rekao je da mu se sviđa ovde i da razmišlja da u Srbiji zasnuje porodicu.

Stvarno osećam Srbiju kao svoj dom, možda i jednog dana posle završetka karijere ostanem i osnujem porodicu ovde. Ne bih imao ništa protiv. Sviđa mi se zemlja i sve što je čini. Pravoslavac sam, vera ima bitnu ulogu u mom životu, ali to ne pokazujem drugim ljudima. Bog mi je pomogao i doveo me dovde, verujem da se sve dešava u životu sa razlogom. Da su se Igre u Tokiju održale 2020, kao što je i bilo planirano, ja na njima ne bih učestvovao, a samim tim ne bih imao priliku da osvojim medalju – poručio je Datunašvili.

Urnebesna scena na RTS: Aca pitao Zuraba da kaže nešto na srpskom, a on nasmejao celu državu (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Večernje novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar