“Imamo prijatelje koji ne žele da učestvuju u nepravdi”: Patrijarh Porfirije poslao PISMO PODRŠKE Grčkoj

Patrijarh Porfirije je uputio saučešće porodicama postradalih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Marko Stosic, Objektiv.rs

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije uputio je danas arhiepiskopu atinskom i sve Jelade, Jeronimu pismo kojim izražava “sastradalnu ljubav” i podršku crkvi i narodu povodom katastrofalnih požara “u kojima već danima stradaju ljudi i nestaje imovina mnogih grčkih porodica, Crkve i države”.

Porfirije je danas izdao nalog svim hramovima u Beogradu i područnoj mu Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj da se na svim bogosluženjima do daljeg skupljaju prilozi za postradalu braću i sestre u Grčkoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U saopštenju SPC navodi se da je patrijarh Porfirije zamolio arhiepiskopa Jeronima da sveštenstvu i grčkom narodu, pogotovo u oblastima koje se najviše pogođene vatrenom stihijom, prenese molitve srpskog pravoslavnog naroda, “koji nije i nikada neće zaboraviti da je u skoroj prošlosti gotovo jedinog prijatelja u velikim, ratnim nedaćama koje je preživeo imao u bratskom grčkom narodu i sestrinskoj Jeladskoj Crkvi”.

– Izobilna pomoć koju ste vi, naša grčka braća i sestre, slali u srpske zemlje predstavljala je za nas ne samo hranu, odeću, obuću i druge potrepštine, nego i znak da u našoj blizini imamo najbliže prijatelje koji ne žele da učestvuju u nepravdi kojoj smo bili izloženi – rekao je Porfirije.

Patrijarh Porfirije je uputio saučešće porodicama postradalih, “ali i duboke vere da će Gospod one čiji su se zemaljski životi ugasili u plamenu naseliti u naseljima pravednika”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar