Dva beloruska trenera suspendovana sa OI: Krivi su za skandal sa Cimanovskom!

- Od dvojice trenera zatraženo je da odmah napuste olimpijsko selo i oni su to učinili - navodi se u saopštenju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Maciej Luczniewski/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

Dvojici beloruskih trenera, koji se povezuju sa slučajem atletičarke Kristine Cimanovske, oduzete su akreditacije za Olimpijske igre u Tokiju i oni su morali da napuste olimpijsko selo, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Kako su naveli, Artur Šimak i Juri Maiševič u nedelju su bili umešani u pokušaju da Cimanovsku pošalju u Belorusiju, a akreditacije su im povučene preventivno tokom trajanja istrage.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Od dvojice trenera zatraženo je da odmah napuste olimpijsko selo i oni su to učinili – navodi se u saopštenju.

MOK sumnja da su Šimak i Maiševič smestili Cimanovsku u kola koja je trebalo da je odvezu na aerodrom, a imaće priliku da ispričaju svoju stranu priče tokom disciplinskog postupka. Nije precizirano da li su se dvojica trenera vratila u Belorusiju, ili su ostali u Japanu.

Beloruskinja je prethodno kritikovala zvaničnike olimpijskog tima na svom Instagram profilu, žaleći se na odluku da bude deo štafete 4×400 metara, iako do sada nije učestvovala u toj disciplini. Ona se trenutno nalazi u Poljskoj, gde je dobila humanitarnu vizu.

Beloruski olimpijski komitet 25 godina vode predsednik države Aleksandar Lukašenko i njegov sin Viktor. I jednom i drugom je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zabranio da prisustvuju Olimpijskim igrama u Tokiju zbog brojnih pritisaka na sportiste.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar