OBJEKTIV OTKRIVA

Letovanje u “lijepoj njihovoj” pravi KOŠMAR: Hrvati VARAJU i ispaljuju turiste

Oni koji na odmor odlaze u sopstvenoj režiji, kada dođu na odredište, saznaju da im rezervacija ne važi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Od početka sezone na hrvatskom primorju se traži krevet više, a među onima koji su odlučili da svoj noac ostave u tamošnjim letovalištima su i brojni Srbi. Međutim, kako za Objektiv potvrđuje Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA Aleksandar Seničić, mnogi od njih su, nakon što su dogovorili letovanje u nekom od apartmana u privatnom smeštaju, saznali da njihova rezervacija ne važi.

Naime, mnogi turisti se žale da im vlasnici soba i apartmana otkazuju boravak u poslednji čas, pod izgovorima da su morali jer su imali smrtni slučaj u porodici ili da im je smeštaj “kontaminiran”, da je u njemu “osoba s koronom”, dok ima i onih koji i ne ponude objašnjenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, ima i onih koji otvoreno priznaju da su smeštaj dogovorili prejeftino i da im se to sada ne isplati, uprkos tome što su neki od njih primili avans. Turisti se potom nađu na ulici, a iznajmljivači krenu u potragu za novim gostima, što je poprilično lako jer su trenutno gotovo svi kapaciteti u popularnijim turističkim zonama popunjeni.

NEMAJU PRAVO ŽALBE

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić objašnjava da oni koji dođu u situaciju da ostanu bez prenoćišta u Hrvatskoj, nažalost, nemaju pravo žalbe.

‒ Njima ne možemo da pomognemo i oni sami snose posledice jer ne putuju organizovano. Tamo vlada veliko interesovanje za noćenja, a neki su očigledno odlučili da to dobro naplate, ne mareći za ugovoreno. Zato apelujemo na sve da putuju organizovano, jer u tom slučaju cene ne mogu da se menjaju i zaštićeni ste od ovakvih situacija ‒ navodi Seničić.

OSTAVILI PORODICU SA DECOM

Najviše objava revoltiranih turista generiše grupa “Crna lista iznajmljivača apartmana i gostiju” na Fejsbuku, gde se javljaju i iznajmljivači koji navode da njihove kolege nisu učinile ništa protivzakonito i da gosti uopšte nisu prevareni, objašnjavajući da to tako ide. Kažu da neki od gostiju nisu ni platili akontaciju kojom bi rezervisali smeštaj i da nemaju čemu da se čude kad im je isti otkazan. Gosti, pak, uglavnom tvrde da su je platili. Naravno, ima i iznajmljivača koji pišu da ipak nije u redu to napraviti gostima koji su bukirali pre godinu dana i planirali godišnji odmor prema tome. Na društvenim mrežama pišu i roditelji dece koji su, nakon što im je otkazan smeštaj, spavali u kolima, ali oni kojima je smeštaj otkazan i u nekim od manjih hotela. SVE POPUNJENO Meštani poznatih hrvatskih letovališta za tamošnje medije navode da se krevet više traži od Makarske rivijere do ostrva.

‒ Dnevno mi u radnju uđe desetero ljudi koji traže smeštaj. Baš je velika navala, konačno ćemo povratiti novac koji smo izgubili prošle godine, pa su mnogi odlučili da iznajmljuju sobe za veliki novac ‒ kazala je prodavačica marketa u Makarskoj.

PIŠE: Nikolina Marić

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Oduvek i dok je bila SFRJ hrvati su takvi bili. Zakupiš sobu i odeš u šetnju- nisi se raspakovao, kad se vratiš sobe nema. Torbe kod ulaznih vrata. Došao Italijan ili Nemc . Pa radije će skuplje dati sobu. A ti ko te šiša .Tako je moja porodica dobila u 11sati noću- tužno IZVINITE. Ima mora i u drugim državama narode.

    Odgovori
  2. Tacno tako trebali smo biti pametniji. Zivot ne nagradjuje glupe i postene. I ko propusti priliku , prilika propusta njega. Ako budemo u istorijskoj prilici da uradimo ikada nesto posto smo se sa hrvatima dobro spucali u zadnjem veku. Treba iskoristiti svaku priliku da ih ostetimo na nasu korist. A i naravno da im se naplatimo posteno tako da vise nikada ne stanu na noge.

    Odgovori
  3. Hrvati su od uvek bili i ostali prevaranti, ko jš njima veruje ? Verovatno naivni srbi, koji treba DOBRO da plate školu kako bi se dozvali pameti. U Grčkoj vas ispoštuju od početka do kraja, ko mora u LJEPU Njihovu eka mu je bog u pomoći. SRBI, OPAMETITE SE JEDNOM, PROŠLO JE BRATSTVO I JEDINSTVO !

    Odgovori

Ostavite komentar