Potukli se, pa BEŽALI od policije: Detalji drame na Savskoj regati, čuli se jauci, žene su ZAPOMAGALE

Organizatori nisu preduzeli odgovarajuće mere zaštite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Prvi put pala je senka i to duboka na veliku i, do sada, popularnu manifestaciju „Savska regata“, jer su je pratili izgredi koji su, povremeno, ličili na scene iz filmova.

Preda kraj regate, koja je vožena od Graničnog prelaza Subotiše do Sremske Rače, na putanji dugoj 24 kilometra, alkohol koji je uziman i u velikim količinama, na većini plovila, po svemu sudeći učinio svoje. Došlo je opšte tuče.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Odjednom smo čuli komešanje, galamu,a kada su plovila stigla na cilj u Raču je usledila tuča u kojoj je bilo najmnjene desetak učesnika – pričaju očevici.

-Čuli su se i jauci, zapomaganje nekih žena da iz razdvoje, ali je sve teško išlo. Tuča je dobila veliki zamah, pa i su policajci imali dosta muka da razvade aktere te tuče, pišu Novosti.

Posle intervencije policije mnogi učesnici ove opšte makljaže, u kojoj je bilo i krvi, razbežali su se što kopnom, što rekom Savom. Policija je odmah uhapsilla G.Đ. koji je identifikovan kao jedan od učesnika događaja. U rukama je imao mačetu!

Dok je ovaj učesnik regate privođen policiji, stigla su kola hitne pomoći i povređene odvezila u Dom zdravlja i bijeljinski bolnicu. Mnogi lakše povrđeni nisu hteli kod lekara, kako ne bi bili identifikovani. U bijeljinsku bolnicu je primljeno troje pacijenata, koji su, kako sazanjemo, posle hiruškog zbrinjavanja pušteni kućama. Niko srećom nije teško povređen.

Organizatori nisu preduzeli odgovarajuće mere zaštite

Policija je da bi razvadila kavgadžije i zaustavila tuču bila primorana da korosti takozvana sredstva prinude. Za delom aktera policija traga, jer je, u međuvremenu, identifikovan jedan broj izgrednika.
Odmah posle regate izdato je saopštenje Republičkog štaba civilne zaštite u kom se ističe, pored ostalog, da organizatori nisu preduzeli odgovarajuće mere zaštite učesnika ove manifacije… Inače, na regati su bili I pripadnici Civilne zaštite Bijeljina, Granična služba BiH, sa čamcima, vatrogasci, policajci I hitna pomoć.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar