Tri decenije čekanja: Nemiri na Maksimiru, raspad države i poslednji susret Zvezde i Dinama! (VIDEO)

Iako je čuveni susret iz 1990. godine mnogima asocijacija na poslednji meč dva velika rivala, on se odigrao godinu dana kasnije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/You Tube

Žreb za plej-of Lige šampiona nam je doneo pravi derbi, koji su pojedini stariji navijači čekali više od trideset godina.

Naime, Crvenoj zvezdi i Dinamu iz Zagreba su posle pune tri decenije ponovo ukršteni putevi ovoga puta u borbi za elitnog klupsko takmičenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mnoge vatrene pristalice oba kluba pamte čuvene “nemire na Maksimiru” iz maja 1990. godine, a većina pretpostavlja da je reč o poslednoj utakmici između dva tima.

Upravo se taj susret već decenijama vezuje za raspad bivše Jugoslavije, što možda i jeste povod za priče o poslednjem susretu Zvezde i Dinama.

Ipak, hrvatski i srpski klub su svoj poslednji meč odigrali 18. maja 1991. godine, samo jedanaest dana pre nego što će Zvezda postati prvak Evrope.

Bilo je to 33. kolo šampionata, koji je na kraju klub sa “Marakane” i osvojio, a drugoplasirani Dinamo je tog 18. maja 1991. trijumfovao sa 3:2.

Od tog dana, pa onih ratnih godina krvavog raspada Jugoslavije, Dinamo je u takmičarskim mečevima za rivala iz Srbije imao samo Partizan, dok se Zvezda sastala jedino sa Interom iz Zaprešića od hrvatskih klubova.

BONUS VIDEO:

Jugoslovenski derbi u plej-ofu za Ligu šampiona: Ako izbaci Šerif, Zvezda ide na Dinamo Zagreb!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar