Bivšu ženu izgubio zbog SEKTE, a evo kome je posvetio svoj NAJVEĆI hit: Životna priča Erosa Ramacotija!

Eros Valter Lućijano Ramacoti je italijanski pop-rok muzičar, pevač i tekstopisac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Eros Valter Lućijano Ramacoti je italijanski pop-rok muzičar, pevač i tekstopisac. Rođen je 28. oktobra 1963. godine, u Rimu. Popularan je u Italiji i većini evropskih zemalja, naročito Španiji, budući da su njegovi albumi snimani na ova dva jezika.

Od 1984. godine objavio je jedanaest studijskih albuma, jedan EP, tri kompilacije, tri albuma sa nastupa uživo i 37 singlova. Prodao je preko 60 miliona ploča za vreme tridesetogodišnje karijere. Njegov muzički opus uključuje rad sa Šer, Tina Tarner, Andrea Bočeli, Džo Koker, Nikol Šercinger i Lin Dejvis, piše Bigrafija.org.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ramacoti je internacionalni uspeh stekao 1993. godine, nakon što je objavio album Tutte storie. Projekat je prodat u preko pet miliona primeraka, nakon čega je dospeo na top pet mestu na muzičkim lestvicama u svim zemljama u kojim je i ranije objavljivao svoje radove. Toliki uspeh doveo je do potpisivanja ugovora sa BMG International muzičkom kućom, samo godinu dana kasnije. Publika ga ponajviše voli zbog jedinstvenog glasa, te energičnih nastupa na kojima izvodi melodične, pevljive pesme, uključujući autobiografske balade sa prizvucima rok muzike.

Ramacoti je rođen 28. oktobra 1963. godine, u predgrađu Rima. Sin je Rodolfa Ramacotija, građevinara, i Rafaele Molinae, domaćice. Njegov otac je poreklom iz Viterbe u Laciji, dok mu je majka iz Kalabrije. Ime je dobio po Erosu, grčkom bogu ljubavi. Sa samo sedam godina počeo je da svira gitaru. Kada je bio tinejdžer pisao je pesme uz pomoć oca, koji je takođe voleo muziku i svirao je klavir. Eros je želeo da se upiše na muzičku akademiju, ali nije položio prijemni ispit, nakon čega je počeo da uči knjigovodstvo, ali je od toga ubrzo odustao. Povremeno se pojavljivao kao kaskader u filmovima dok je sanjao o tome da postane velika pop zvezda, sa uspešnom karijerom.

Foto: Shutterstock

1981. godine, Eros je učestvovao u muzičkom takmičenju po imenu Voci Nuove di Castrocaro, na kojem je izveo pesmu „Rock 80“. Tu pesmu je sam napisao, te ju je izvodio pred mnogim predstavnicima muzičkih izdavačkih kuća. Iako je na takmičenju pobedio Zakero, Eros je dospeo do finala, te je dobio glasove od predstavnika italijanske izdavačke kuće DDD. Oni su mu ponudili i prvi ugovor, nakon čega je pevač odlučio da se preseli u Milano, zajedno sa bratom Markom i majkom. Zanimljiva činjenica je da su živeli u istoj zgradi u kojoj je bila i izdavačka kuća.

Pevačev prvi singl nazvan „Ad un amico“ je objavljen 1982. godine, te nije dobro prošao kod publike. Ubrzo posle toga, Eros je upoznao Renata Brioski , koji mu je pomagao da postane mladi umetnik sve do 1984. godine, kada je izveo pesmu na Sanremo festivalu. Pesma po imenu „Terra promessa“, je postigla veliki uspeh, te je osvojila nagradu u kategoriji „Nešto novo“, nakon čega je objavljena u čitavoj Evropi. 1985. godine, Ramacoti je ponovo učestvovao na festivalu, ovaj put sa pesmom „Una storia importante“, singla sa njegovog debitantskog albuma Cuori agitati. Iako se plasirala samo na šesto mesto na festivalu, pesma je objavljena te je postala ogroman hit u evropskim zemljama, uključujući i Francusku, gde se prodala u milion primeraka. Njegov sledeći album, nazvan Nuovi eroi, je objavljen naredne godine, te je proglašen platinastim u Švajcarskoj, budući da je prodat u sto hiljada primeraka. Dobio je i zlatnu nakladu u Nemačkoj, gde je postigao prodaju od 250 hiljada primeraka. Na trećem Sanremo festivalu, 1986. godine, ostala je zapažena njegova pesma „Adesso tu“, koja je odnela pobedu na takmičenju. 1987. godine, pevač je započeo devetomesečnu turneju, nakon što je objavio svoj treći album po imenu In certi momenti, koju je održao pred više od milion ljudi. Kako mu je karijera postajala sve uspešnija, izveo je pesmu „La Luce Buona Delle Stelle“ sa Petsi Kensit , 22. novembra iste godine. Izdao je i mini album koji je zadržavao sedam pesama u maju 1988. godine, nazvan Musica e.

Njegov peti album In ogni senso, objavljen u aprilu 1990. godine, privukao je više od dvesta novinara iz čitavog sveta, koji su u Veneciju došli specijalno povodom njegovog objavljivanja. Američki producent Klajv Dejvis predložio je pevaču da održi koncert u Radio City dvorani u Njujorku, nakon čega je Eros postao prvi italijanski pevač koji je nastupao u ovoj poznatoj koncertnoj dvorani, nastupajući na rasprodatom koncertu. Ipak, Eros se kasnije razočarao, budući da je saznao da je većina njegove publike bila poreklom iz Italije, a on je se nadao da se proširio i na američko tržište. Za vreme te posete Americi, Eros je nastupao i u televizijskim emisijama poput „The Tonight Show with Jay Leno“ i „Dobro jutro Amerika“. In ogni senso je postao višestruki zlatni i platinasti album širom sveta, budući da se u Nemačkoj prodao u preko pola miliona primeraka, u Švicarskoj u 150 hiljada, kao i u Holandiji u preko sto hiljada primeraka. 1991. godine, objavio je dupli CD nazvan Eros in Concert, nakon čega je otišao na još jednu dugačku turneju, uključujući i nastupe u Barseloni ispred dvadeset hiljada obožavaoca, 4. decembra, na dan objave albuma sa uživo svirki. Dve godine kasnije, izdao je Tutti storie, te je nastupao po Evropi i 15 Latino-američkih zemalja, gde je objavio album na španskom jeziku.

Novembra iste godine, izveo je pesmu „Cose della vita“ na dodeli MTV evropskih muzičkih nagrada u Berlinu. Album je dospeo u top 5 u mnogim zemljama Evrope, uključujući Italiju, Nemačku, Austriju i Norvešku. Taj projekat doneo mu je četiri platinaste naklade u Švajcarskoj, budući da je prodat u preko 200 hiljada primeraka, te jednu platinu u Nemačkoj zbog prodaje od preko pola miliona primeraka. Tutte storie je s vremenom prodat u preko pet miliona primeraka širom sveta, što je pevaču pomoglo da dobije ugovor sa BMG International izdavačkom kućom.

Foto: Shutterstock

Na leto 1995. godine, Eros je učestvovao na Evrospkom letnjem festivalu pored Roda Stjuarta, Eltona Džona i Džoa Kokera. Njegov album Dove c’e musica, koji je u potpunosti Eros sam producirao, je objavljen 13. maja 1996. godine, te se prodao u preko šest miliona primeraka. U oktobru 1997. godine, objavio je album najvećih hitova, nazvan Eros- Greatest Hits, na kojem su se nalazile dve nove pesme, „Quanto amore sei“ i „Ancora un minuto di sole“, kao i obrađene verzije hitova „Musica e“ i „Cosa Delle Vita-Can’t Stop Thinking of You“, koji je duet sa Tinom Tarner. Album je dospeo u top 5 u Francuskoj, Belgiji, Švedskoj i Finskoj, a na prvom mestu se našao u nekoliko zemalja, uključujući i Italiju, Nemačku, Švicarsku i Austriju, prodavši se u 1,2 miliona primeraka u prvoj nedelji objavljivanja. Album je takođe proglašen platinastim pet puta, jer se u Evropi prodao u preko pet miliona primeraka.

Ramacoti je veoma zaštitnički nastrojen po pitanju svog privatnog života. Poznato je da ima veoma uzak krug prijatelja. Iako je rođen i odrastao je u Rimu, poznato je da je veliki obožavalac Juventusa. 26. marta 2012. godine, dobio je svoju zvezdu koju mu je uručila legenda kluba, Pavel Nedved, kao priznanje za njegovu dugogodišnju privrženost klubu. Eros je objavio svoju autobiografiju 13. aprila 2006. godine. Bio je u braku sa švajcarskom glumicom i manekenkom Mišel Hanziker od 1998. do 2002. godine. Sa njom ima ćerku po imenu Aurora Sofi, rođenu 5. decembra 1996. godine. Svoj hit iz 1996. godine, „Piu bella cosa“ posvetio je upravo tadašnjoj budućoj supruzi. Ona se pojavljuje i u muzičkom video spotu.

Pesma „L’aurora“, koju je objavio u februaru 1997. godine, posvećena je njegovoj ćerki.

Nakon 15 godina od razvoda od Erosa Ramacotija, slavna manekenka odlučila je da progovori o razlozima zbog kojih je njihov četvorogodišnji brak propao…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILD Promi-News (@bild_promis)

Naime, Mišel je bila član opasne sekte koja joj je postavila uslov da mora izabrati između njega i sekte.

– U sekti su mi govorili da je moj muž loš za mene, a ja sam ga volela. Ipak, kada mi je Eros rekao da moram da biram, izabrala sam sektu – priznala je i dodala kako joj je takođe bilo zabranjeno da razgovara sa majkom dok je bila u braku s poznatim muzičarem.

– Prisilili su me da napustim manekensku agenciju i ubedili me da moram da ih finansiram. U jednom trenutku ubedili su me da im dam sav svoj novac, i zapretili su mi da ako napustim sektu da će me ubiti – ispričala je Mišel.

Ramacoti se ponovo oženio u 52. godini života, za italijansku manekenku i glumicu Marciju Pelegrineli, koja ima 28 godina. Venčali su se 6. juna 2014. godine u Kraljevskoj palati u Milanu. Zajedno imaju ćerku po imenu Rafaela Marija i sina Gabrio Tulio. Ramacoti je u toku karijere dobio mnoge nagrade, kako italijanske tako i one širom sveta. To uključuje dobijane nagrade za „Najboljeg italijanskog umetnika“ čak tri puta, te „Najbolji italijanski pop-rok umetnik“ na dodeli Svetskih muzičkih nagrada. Pored toga, u toku karijere je osvojio je šest Echo nagrada u kategoriji „Umetnik godine“.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, www.biografija.org

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar