Stefanović nije uradio NIŠTA da spreči Belivuka: Umesto da polaže račune, pokušava da ZAMASKIRA istinu

Stefanović poput Dragana Đilasa želi da zamaskira istinu kako bi stvorio alibi koji bi mu produžio politički život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva, Vlada Sporcic

Po ugledu na lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, bivši ministar policije Nebojša Stefanović uvukao je američki FBI u priču o svojoj nevinosti, smatrajući da pozivanje na bliskost sa američkim obaveštajcima najlakše prolazi kod onih kojima se sada dodvorava, o čemu je Objektiv već pisao.

Prema Đilasovoj proverenoj recepturi “kad je gusto, ti pomeni FBI”, ministar Stefanović je u subotu objavio video saopštenje u kojem se najdirektnije pere od bilo kakve odgovornosti za upravljanje ministarstvom policije u periodu dok je stvarana kriminalna grupa Velje Nevolje, pozivajući se upravo na američki biro za istrage.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

MASKIRANJE ISTINE

Uvodeći u čitavu priču američku obaveštajnu službu, a suočen sa iznošenjem neoborivih optužbi na osnovu analize njegovog rada, Stefanović poput Dragana Đilasa želi da zamaskira istinu kako bi stvorio alibi koji bi mu produžio politički život, kaže za Objektiv potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan i dodaje:

‒ Ministar ovim potezom nama hoće da objasni da je nešto radio. Međutim, postoji razlika između „raditi” i „uraditi”. On ništa nije uradio da spreči delovanje Belivuka i sve akcije kreću od trenutka kad je ministar policije postao Aleksandar Vulin. Stefanović treba Srbiji da polaže račune šta je činio, odnosno šta sve nije učinio tokom svog mandata, a ne da se poziva na FBI, otvoreno govoreći da je američki čovek u srpskoj vladi. Ovim saopštenjem on sebe izvlači iz situacije za koju je sam kriv i želi da izbegne priznanje o svojoj umešanosti.

TUŽBA KAO PRITISAK

Da ovo nije jedino po čemu je Stefanoviću Đilas politički uzor, svedoči i to što, već suočen sa gomilom optužbi protiv sebe, hoće da ućutka medije da razotkrivaju istinu time što preti tužbama. Licem u lice sa informacijama o vezama njemu bliskih ljudi sa pripadnicima grupe Velje Nevolje, protiv kojih je u petak podignuta optužnica za pet brutalnih ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i oružja, Stefanović, poput lidera SSP, počeo je da preti kako bi pošto-poto ugasio širenje istine o sebi.

Ovim, naravno, želi da izvrši pritisak na novinare da informišu građane i slobodno izveštavaju o najaktuelnijoj temi u Srbiji.

Piše: Ekipa Objektiva

BONUS VIDEO

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 2. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar