Nebojša, Đilasova ŠKOLA: Bivši ministar policije učio od TAJKUNA kako da zaobiđe istinu pozivanjem na FBI

Suočen sa iznošenjem brojnih optužbi na račun upravljanja ministarstvom policije, Stefanović rešio da se brani po receptu proverenog specijaliste za laganje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajkovic

Po ugledu na lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, bivši ministar policije Nebojša Stefanović uvukao je američki FBI u priču o svojoj nevinosti, smatrajući da pozivanje na bliskost sa američkim obaveštajcima najlakše prolazi kod onih kojima se sada dodvorava.

Tako sada imamo bivšeg ministra policije koji se poziva na izmišljene FBI istrage, baš kao što se Đilas i đilasovci kunu u bivše FBI operativce.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Niko ne bi očekivao da je Đilas politički uzor Stefanovića. Međutim, upravo je ovo zaključak koji se nameće nakon analize Nebojšinog ponašanja poslednjih dana. Suočen sa istinom da je u vreme dok je bio ministar policije dozvolio da mafija raširi krila, Stefanović je po Đilasovom receptu prešao na zaobilaženje istine.

POMNO PRATIO ĐILASOVE MEDIJE

Stefanović je u prethodnih nekoliko dana očigledno pomno ispratio Đilasove medije, gde je u jednom od njih objavljen tvit bivšeg FBI agenta i eksperta za neverbalnu komunikaciju Džoa Navara, koji je analizirao gestikulaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom jednog obraćanja.

Na videu koji je analizirao FBI stručnjak vidi se kako Vučić pravi grimasu posle pitanja koje je postavila novinarka N1 Žaklina Tatalović, što su mediji poput ovog i drugi koje kontroliše Đilas jedva dočekali da predsednika predstave kao nečoveka i monstruma.

‒ Imam problem sa facijalisom od trenutka kada sam ugledao Žaklinu Tatalović i Suzanu Vasiljević kada su došle doterane na moju inauguraciju, gde je ona bila najradosnija, i taj grč je ostao do dana današnjeg – objasnio je Vučić, navodeći da nije znao da se FBI bavi njegovom neverbalnom komunikacijom.

KAD JE TEŠKO…

Prema Đilasovoj proverenoj recepturi “kad je gusto, ti pomeni FBI”, ministar Stefanović je u subotu objavio video saopštenje u kojem se najdirektnije pere od bilo kakve odgovornosti za upravljanje ministarstvom policije u periodu dok je stvarana kriminalna grupa Velje Nevolje, pozivajući se upravo na američki biro za istrage.

Govoreći o tome da je kao nekadašnji ministar policije vodio kampanju protiv organizovanog kriminala, posebno je istakao zloupotrebu kriptovanih veza i Skaj aplikacije, koju koriste kriminalci za razmenu informacija, o čemu je, kako je naveo, obavestio i FBI.

‒ Istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka započela je u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova, a očigledno je ključni segment te istrage upravo trenutak kada je FBI razbio tu enkripciju, povezao sve one koji su koristili Skaj aplikaciju i stao na put onima koji zloupotrebljavaju tu tehnologiju. Informacije koje je FBI podelio sa evropskim i našim službama značajno su pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv te kriminalne grupe – izjavio je ministar Stefanović, pozivajući se da njegove reči može da potvrdi i direktor FBI Kristofer Vrej, koga je sreo pre dve godine.

Piše: Ekipa Objektiva

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE VESTI MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 2. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (1)

Ostavite komentar