Predsednik Vučić jasno poručio: Ubice u Srbiji ne mogu da budu na slobodi

Predsednik Srbije gost Dnevnika na RTS 1

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Dnevniku RTS.

Kako je najavljeno pred njegovo gostovanje on detaljno priča o najnovijim ekonomskim merama i ostalim aktuelnim temama bitnim za našu zemlju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Vučić počeo je razgovor temama u regionu i otvaranju granica sa Albanijom i Severnom Makedonijom

– – Mislim da je u Makedoniji doneta istorijska odluka. Otvorena su vrata za sve, ko god želi dobrodošao je,a li s epitam kako će neko u Srajevu ili Podgorici kako će objasniti svojim građanima kad Srbija i Makedonija neće imati zastoj na granici, anjihovi građani će čekati na granicama sa kamionom punim lubenica.

Aleksandar Vučić je govorio o projektu “Otvoreni Balkan” i izjavio da misli da je to istorijska odluka i da se nada da ćemo biti sposobni da je sprovedemo u delo.

On je objasnio da je mnogo toga potrebno da bude urađeno, poput usaglašavanja PDV sistema, carisnkih sistema, da bi se sve spremilo za 2023. godinu.

– “Otvoreni Balkan” je ideja mira i stabilnosti i nije nam nametnuta, naveo je Aleksandar Vučić.

– Imaćemo jedan od najvećih rasta u Evropi, to nam donosi veće plate i penzije. Podsetiću građane da ćemo penzionerima isplatiti 50 evra u septembru, u februaru ćemo uplatiti veliki iznos penzionerima, to je iznos 20.000 dinara.

Vučić je rekao da će pre toga  penzije biti povećane.

O radnicima “Geoksa” i odlasku iste fabrike iz Srbije

– Ponovo bih ih doveo, dao iste subvencije, što se tiče radnika Geoksa, ja ću 15.septembra otići u Vranje i imaćemo rešeno za preko 80 odsto rešenih pitanja za radnike, imaće i veće plate u nemačkim i turskim fabrikama. Omogući ćemo radnicima da rade i da zarađuju više.

O situaciji u BIH

– Srbija će uraditi sve da sačuva mir, nadam se da ćemo u budućnosti stupiti u bratski odnos sa bošnjacima. Razgovaraćemo sa predstavnicima Republike Srpske na godišnjici Oluje, Srbija će uvek biti uz narod u Republici Srpskoj.

O borbi protiv kriminala u našoj zemlji, predsednik Srbije se zahvalio tužiocima u Srbiji i pripadnicima MUP za istragu protiv klana Belivuk Veljka.

– Čestitam pripadnicima i tužiocima u Srbiji koji su radili na pisanju optužnice. FBI nije radio ništa, pod milim Bogom, obavestili su nas za aplikaciju, a to je kada je sve završeno bilo oko sprovođenja ovog klana, FBI ne postoji u učešću za slučaj Belivuk, apsolutno ništa, radila je naša policija i bezbednosna -informativna agencija. Za aplikaciju SKAJ dobili smo podršku evropskih službi,  “ANOM” aplikacija za to su nam rekli Amerikanci.

Predsednik Srbije odgovorio je na optužbe da su se on i ministar Vulin sastali sa Belivukom i klanom u nekim stanovima na Zvezdari

– Mi ćemo podneti neku krivičnu prijavu protiv sebe, sve što su tajkunsko- mafijaški političari prenosili, spreman sam da sebe unizim da odem na detektor laži i poligraf. Nadam se da će i neki drugi smeti da odu na poligraf kako su opljačkali narod. Sve te laži će da se rasprše, jer zna narod ko je stao mafiji za vrat i ko je taj ko im je meta.

Predsednik Vučić podsetio je da 7 meseci nije bilo pokušaja mafijaškog ubistva u Srbiji.

– Ubice u Srbiji ne mogu da budu na slobodi, zločin ne može biti ne kažnjen.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar