Potresne scene na Vračaru: Stanari urušene zgrade došli po NAJVREDNIJE i NAJDRAŽE stvari

Nakon akcije iznošenja stvari, objekat će se zaključati do daljnjeg

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Masa Bandjur

Stanari Vidovdanske ulice, čija se zgrada pre dve nedelje srušila, danas iz ruševina preuzimaju lične stvari, odnosno lična dokumenta, fotografije, najdraže uspomene.

Na adresi Vidovdanska 2A nalaze se ekipe koje će obezbediti da se bezbedno iznesu stvari, kao i vatrogasci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je rekao sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš iz pet, kao i deo šestog stana, vlasnici će moći da uzmu stvari.

– Uzima se samo najvrednije, ono osnovno i dragocenosti, a sve naše ekipe transportuju na krajnju lokaciju – ističe Glavaš. – U ovoj akciji učestvuju pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, Zelenilo Beograd, opstina Vračar, kao i razne sluzbe. Sve protiče u najboljem redu, a za bezbednost građana brine 24 ljudi.

On dodaje i da je velika verovatnoća da će se oštećeni deo zgrade u Vidovdanskoj skroz obrušiti, a u unutrašnjosti se primećuju nova, manja oštećenja.

U jednom od stanova, 14 dana bez vode je ostao zec Vili, koji je preživeo!

Kako za kaže Miodrag Strainović, vlasnik stana u suterenu, bio je sam kada se deo zgrade obrusio.

– Sin mi je u Grčkoj, ćerka u Hrvatskoj, tako da sam bio sam ovde – kaze on. – Samo mi je bilo bitno da nađem neke stare fotografije i uspomene, ostalo ako preživi. Za sada smo u hotelu Slavija, plan je da nam se sagrade novi stanovi, ali ništa neće zameniti ovaj dom, posto u Vidovdanskoj 2A živim od 1980. godine. I drago mi je da je spašen moj kućni ljubimac zec Vili, kog imam 4 godine i za kog sam se vezao.

Na pitanje reportera šta im je prvo prošlo kroz glavu i šta su poželeli da uzmu kad su saznali da će moći da uđu, svi stanari su odgovorili – samo lična dokumenta i albume sa slikama, što samo govori u prilog tome koliko je sve u životu zamenljivo i nadoknadivo, sem naših uspomena, osećanja i identiteta.

Stanovi u koje se može ući su dva u suterenu, jedan u prizemlju, jedan i pola drugog na prvom spratu, kao i jedan stan na drugom spratu.

Akcija iznošenja stvari će se završiti za sat vremena, kada će se objekat do daljnjeg zaključati.

BONUS VIDEO:

Izvor: Blic, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar