Četiri DECENIJE od venčanja veka: Gledali su ih milioni, a prinčeva PRAVA ljubav bila je među gostima

Miioni ljudi su današnji dan pre tačno 40 godina proveli pred televizijskim ekranima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Bio je to događaj veka – britanski prestolonaslednik Čarls, princa od Velsa, ženio se prelepom 20-godišnjom aristokratkinjom lejdi Dajanom Spenser čija je lepota osvojila celu Veliku Britaniju i svet.

Venčanica lejdi Dajane, frizura, osmeh, tijara i mladoženja bile su nedosanjani san miliona devojaka širom planete. Prinčevski par delovao je neverovatno zaljubljeno, a njihov poljubac na balkonu Bakingemske palate postao je istorijski trenutak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Niko nije naslutio da će se samo nekoliko godina nakon najglamuroznijeg događaja veka uslediti katastrofa.

Nekoliko godina kasnije postalo je jasno da princ Čarls nikada nije prekinuo svoju vezu s Kamilom Parker koja je sedela među gostima na kraljevskom venčanju. Za njihovu je vezu princeza Dajana saznala nekoliko dana ranije, a novinarima je kasnije priznala da se tog dana osećala kao “jagnje pred klanje”.

FOTO: Profimedia

Dajana je priznala I da je ulazeći u crkvu među gostima pogledom tražila Kamilu.

Princ i princeza iz bajke razdvojili su se deset godina nakon venčanja, nakon brojnih medijskih skandala zbog međusobnog varanja u braku. Princ Čarls je javno priznao da je varao svoju suprugu, a uskoro se saznalo da je princeza uzvratila istom merom.

Foto: Eyevine / Profimedia

Godine 1992. kraljevska porodica je objavila da će se Dajana i Čarls razići, ali da će ostati u braku i izvršavati kraljevske dužnosti. Ipak, četiri godine kasnije, nakon skandaloznog intervjua princeze Dajane koji je dala Martinu Baširu, kraljica im je naredila da se i službeno razvedu.

Razvod je finalizovan u leto 1996. godine. Princeza Dajana izgubila je titulu i brojne beneficije koje idu s kraljevskim statusom.

Godinu dana kasnije poginula je u katastrofalnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu. Čarls se 2005. godine oženio Kamilom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Bože. Uvek taj njegov, nezadovoljni, gotovo ironični pogled, kada je kraj D. Žao mi je, jadnog čoveka, mislim princa. Zaista, nikako mu D. ne pristaje. Ovo sada je prava mera !!! Lejdi D. - je KRALJICA. Zauvek !!!

    Odgovori

Ostavite komentar