Dvostruki olimpijski šampion osuđen na 12 godina zatvora zbog šverca kokaina: Njegov brat dobio još više!

Nejtan Bagali (45) moraće da odsluži ovu kaznu zatvora, kako bi mogao da dobije uslovnu slobodu, dok njegovog brata Drua čeka najmanje 16 godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Profimedia

Dvostruki olimpijski i trostruki svetski šampion u kajaku Nejtan Bagali i njegov mlađi brat Dru osuđeni su na više od 20 godina zatvora zbog pokušaja krijumčarenja kokaina u Australiju u vrednosti od 200 miliona australijskih dolara (147 miliona američkih).

Porota ih je u aprilu na Vrhovnom sudu u Brizbejnu proglasila krivima za pokušaj uvoza velike količine droge u julu 2018. godine, a danas su im izrečene kazne.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nejtan (45) moraće da odsluži 12 godina zatvora da bi mogao da dobije uslovnu slobodu, dok Drua čeka najmanje 16 godina.

Tokom suđenja u Brizbejnu, sud je otkrio da su Dru Bagali i još jedan muškarac uhapšeni nakon jurnjave brodom, u kojoj su bili australijska mornarica i vazduhoplovstvo. Čamac o kome je bilo reči je u vlasništvu Nejtana Bagalija, a dvoje ljudi na brodu putovali su 11 sati u međunarodnim vodama i prevozili 650 kg droge.

Nejtan Bagali, koji je na Igrama u Atini 2004. godine osvojio dve srebrne medalje, kupio je čamac i opremio ga vrhunskom navigacijom i satelitskim telefonom.

Za dva brata ovo nije prvi prekršaj koji uključuje drogu. 2008. godine bili su deo šeme proizvodnje narkotika, a 2009. godine suđeno im je za druge optužbe povezane sa istim kriminalnim delom.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar