Bajden pravi Trampove GREŠKE: Kinezi upozorili Vašington da je njihov napredak NEIZBEŽAN

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Šef kineske diplomatije Van Ji izjavio je na sastanku sa prvom zamenicom državnog sekretara SAD Vendi Šerman da aktuelna američka administracija nastavlja da sprovodi pogrešnu politiku prema Pekingu koje se pridržavao bivši predsednik Donald Tramp.

– Nova vlada Sjedinjenih Američkih Država u celini nastavlja sa pogrešnom politikom prethodne administracije prema Kini. To čini pojačavajući obuzdavanje i pritisak na Peking i odlučno se protivimo tome – izjavio je šef kineske diplomatije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njegovom mišljenju, ti problemi nastaju jer Vašington doživljava Peking na pogrešan način.

– Želim jasno da kažem Americi da razvoj i preporod Kine ima ogromnu unutrašnju pokretačku snagu i da je neizbežan trend u istoriji. Takođe želim jasno da kažem Vašingtonu da će Peking nastaviti da sledi put mirnog razvoja, da se pridržava uzajamno korisne strategije transparentnosti, kao i da nikada neće ići utabanom stazom gde ‘jaka zemlja nužno mora da bude uzurpator – objasnio je on.

Kako je rekao, Kina je spremna da ostvari zajednički razvoj i da radi na zajedničkom prosperitetu sa svim zemljama sveta, uključujući SAD.

Zamenica američkog državnog sekretara je u radnoj poseti kineskom Tjencinu 25-26. jula, u okviru koje se sastala sa šefom kineske diplomatije i zamenikom ministra spoljnih poslova Kine Se Fenom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar