U braku ste, ali imate prijatelja koji vam se sviđa? OVO su znakovi da ste započeli emocionalnu AFERU

Radi opstanka vašeg braka, što pre prekinite takav odnos

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Mnoge ljubavne priče nastale su iz prijateljstva.

Dešava se da takvi odnosu nastanu bez ikakve namere ili plana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, to je veliki problem ukoliko su obe ili jedna od tih osoba u braku. Ako ostvarite emocionalni ili seksualni kontakt sa nekim drugim, a da to nije vaš supružnik, nema sumnje da je reč o preljubi.

Kad se neko zaljubi u drugu osobu pored svog partnera i pored nje traži bliskost, onda znači da je njihov brak i te kako u krizi. Međutim, kako ćete prepoznati da li ste upravo započeli aferu sa nekim i time načinili preljubu kad je u pitanju vaš brak?

Imate razgovore za koje vaš supružnik ne zna

Da li se krijete dok razgovarate na telefon, vodeći računa da vaš partner ne zna za vaše šifre na telefonu? To su znakovi da su granice prijateljstva već pređene.

Foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Pravite planove sa tom osobom

Ispitajte svoje razmišljanje. Da li vam za osoba neprestano zaokuplja misli? Da li vam je na umu kad odete na spavanje, kad se probudite ujutru i tokom većeg dela dana? Na neki način počinjete da idealizujete tu osobu. Možda ćete postati nezadovoljniji svojim partnerom i deliti brige i probleme sa svojim prijateljem, dok ćete se udaljavati od supružnika. Ponekad ćete se osećati razočarano jer vaš supružnik ne radi neke stvari onako kako ih radi vaš prijatelj. Tada počinjete da otkrivate greške svog supružnika, navike koje vam se ne sviđaju, njegova verovanja i načine rešavanja problema koji vam ranije nisu smetali.

Vaša tolerancija prema supružniku postaje sve manja i pitate se da li je on prava osoba za vas. Ako se osećate više povezanim sa prijateljem nego sa sopstvenim supružnikom, očigledno je da treba uvesti neke promene.

Izgubili ste interesovanje za intimnost sa supružnikom

Foto: Doreen Salcher/Panthermedia/Profimedia

Više nisu u pitanju vaši seksualni odnosi, već način na koji razmišljate. Emocionalna umešanost često dovodi do toga da svog prijatelje vidite kao osobu koja ima malo mana, a sopstvenog partnera kritikujete i upoređujete sa prijateljem. Tada počinjete da mislite o tome kako vi vaša veza sa prijateljem bila mnogo bolja od one koju imate sa suprugom.

Provodite manje vremena sa supružnikom

Da li provodite manje vremena sa svojim partnerom otkako je veza sa vašim prijateljem postala značajniji deo vašeg života? Delite lične probleme, osećanja i razmišljanja sa prijateljem umesto sa partnerom? Bez obzira o tome šta vam se novo desilo u životu, uvek imate potrebu da to saopštite najpre prijatelju, a tek onda supružniku. To je znak da je vaš brak u krizi i da bi trebalo da razmislite o tome koliko ste postali bliski sa prijateljem.

Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Čuvate tajne i lažete

Da li držite u tajnosti prijateljstvo sa drugom osobom? Da li brišete dokaze sa telefona, lažete da ne izlazite sa njim i negirate vašu komunikaciju? To su takođe obeležja emocionalne afere. Važno je da znate da čak i kad vap odnos ne dovede do fizičkog odnosa, uticaj je podjednako štetan i može dovesti vaš brak u krizu. Emotivna veza tog tipa je loša jer vas može polako odvajati od partnera, a vi to nećete ni shvatiti. Ako imate takvu vrstu prijateljstva sa suprotnim polom, prekinite vezu što pre. U suprotnom, vrlo brzo će prerasti i u fizički odnos.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar