Otkrivamo konačnu ISTINU: Ovako su Stefanović i Dijana kontrolisali Belivukovu MAFIJAŠKU hobotnicu (FOTO)

U prepisci preko kriptovanih poruka, kojima se Belivukova kriminalna grupa služila da zaštiti komunikaciju, Velja Nevolja ministra oslovljava imenom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Veljko Belivuk ‒ Velja Nevolja, vođa klana koji je počinio najmonstruoznije zločine, radio je za Nebojšu Stefanovića. Dokaz da je u sprezi s nekadašnjim prvim čovekom srpske policije, a danas ministrom odbrane, jeste šokantna prepiska Belivuka i njegove devojke preko tajne aplikacije Skaj, koju Objektiv ekskluzivno objavljuje.

U prepisci preko kriptovanih poruka, kojima se Belivukova kriminalna grupa služila da zaštiti komunikaciju, Velja Nevolja ministra oslovljava imenom, kao i bivšu državnu sekretarku Ministarstva unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović, što samo ukazuje da ih izuzetno dobro poznaje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da odlično zna Stefanovića, govori i to što je siguran kakav bi potez ministar napravio. Inače, ta prepiska nastala je nakon hapšenja kriminalca Darka Eleza, jer Belivuk navodi da je zavladala panika u podzemlju, ali interesantno je što ističe da ga nije briga, jer je očigledno znao da ima dobru zaleđinu.

U toj razmeni tajnih poruka sa svojom devojkom, Belivuk je raskrinkao i Hrkalovićevu, za koju navodi da je u sjajnim odnosima sa Elezom, koji je uhapšen krajem prošle godine. Interesantno je da Belivuk o Stefanoviću govori da je interesdžija, koji gleda samo sebe.

– Ne znam, mico, mislim i da bi Nebojša to zloupotrebio u smislu da bi sebi samo poziciju pravio. Eleza što su uhapsili, to je kontra Dijani, jer on je bio Dijanin i ona ga je štitila. Odmah panika, svi mi pišu kako je uhapšen Elez, a mene zabole. Ovaj Blic nije normalan, sad vidim, stavili nam advokata kao jednog od glavnih ljudi u klanu – napisao je Belivuk.

Njegova devojka je imala odgovor:

– Zaboravljaš bitnu stvar, interes ih sve spaja. Prljavi su svi, zato i prave kompromise. Velja je zatim dodao: „Pa to. Zato se i drže…

ODLAZAK NEŠE, DOLAZAK VULINA

Da je Veljko Belivuk imao zaleđinu zahvaljujući Nebojši Stefanoviću, sad je jasno kao dan. Zapravo, Belivuk i ostali pripadnici njegove bande uhapšeni su tek kad je sa čela ministarstva policije otišao Stefanović, a na njegovo mesto došao Aleksandar Vulin, što za Objektiv potvrđuje i Vulinov savetnik Svetozar Vujačić.

‒ Sasvim je sigurno da Belivuk poznaje Stefanovića i da je neke stvari radio po njegovim nalozima. Sve ukazuje na to da je sam Nebojša Stefanović bio neka brana svemu da bi se posao oko demontiranja Belivukove grupe obavio. Činjenica je da on tu ništa nije uradio i da je kao ministar policije bio potpuno pasivan. Takođe, činjenica je da je obračun s mafijaškim klanom Velje Nevolje i drugim kriminalnim grupama u zemlji počeo s dolaskom Aleksandra Vulina na mesto ministra unutrašnjih poslova. U tom smislu, ponoviću ono što sam već nekoliko puta rekao, a to je da je Vulina sam bog poslao da u pravom trenutku dođe na čelo ministarstva policije. Dokazi za to su više nego uverljivi svakome, jer od tog momenta u Beogradu se nijedno mafijaško ubistvo nije desilo, i to je činjenica – kaže Vujačić za naš list.

Foto: Pritnscreen

Katanac na dnu poruke koji pokazuje da je poruka šifrovana identičan je, a aplikaciju Skaj otkriva i crtica sa strane koja pokazuje vreme do isteka poruke, nakon čega biva izbrisana

POLICIJSKO-MAFIJAŠKA HOBOTNICA

Vujačićeve reči potvrđuju i saznanja Objektiva da je osvetnički pohod policijsko-mafijaške hobotnice počeo u trenutku kad je predsednik Aleksandar Vučić digao glas i javno rekao da ne razume kako se promenio DNK nalaz u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama januara 2017. godine.

Tada kreće žestoka ofanziva na Vučića, u vidu organizovanja prisluškivanja i praćenja i njega i njegove porodice. No, uprkos svim naporima, iscrpne akcije praćenja telefonskih razgovora, koje su trajale mesecima, nisu dovele ni do kakvih saznanja niti kompromitujućih snimaka koji bi bili iskorišćeni da se predsednik uceni.

KONAČAN KORAK

Zbog ovako nepovoljnog razvoja situacije po Belivukov klan, prelazi se na konačan korak. Plan je išao ka tome da likvidiraju Vučića, o čemu su posvedočili tragovi upucavanja snajpera na velikom imanju u okolini Banatskog Brestovca, gde je Veljina ekipa imala poligon za precizno gađanje iz ovog oružja.

Na veliku bezbednosnu opasnost koja mu preti, i zbog koje je mogao da plati glavom, Vučić je bio upozoren neposredno pre svečanog otkrivanja spomenika Stefanu Nemanju u Beogradu, u januaru ove godine, kad je odlučeno da mu se bezbednost dodatno pojača. Uprkos riziku, predsednik je odlučio da se pojavi na svečanom događaju.

Kako je tada pisao Objektiv, više od 850 specijalaca bilo je raspoređeno na ovoj svečanosti kako bi se u potpunosti obezbedio život predsednika, jer su svi obaveštajni podaci ukazivali na to da će doći do pokušaja atentata na njega.

„TROJANSKI ŠTIT”

Inače, najveći broj jezivih fotografija, snimaka mučenja, pa i poruka poput ove Veljine sa devojkom razotkriven je u tajnoj akciji „Trojanski štit”, koju su srpske službe sprovele u saradnji sa agentima američkog FBI. Naime, kad su u februaru uhapšeni pripadnici Veljinog klana, njima su zaplenjeni kriptovani telefoni sa instalirom aplikacijom Skaj, koja je do tada bila omiljena ne samo u Srbiji nego i u svetu, jer navodno obezbeđuje potpuno zaštićenu komunikaciju i razmenu informacija i multimedijalnog sadržaja.

U to vreme srpske službe su već nekoliko meseci sarađivale sa kolegama iz FBI u neverovatnoj akciji koja je rezultirala hapšenjem više od 800 kriminalaca sa različitih krajeva sveta. Stručnjaci su u okviru te akcije uspeli da upadnu u aplikaciju Skaj, nakon čega je došlo i do njenog pada, pa danas na njenom zvaničnom sajtu stoji kako je preuzeta od strane američkih istražnih organa.

Da je prepiska do koje smo došli autentična i preuzeta upravo sa omiljenog sredstva komunikacije kriminalnih grupa širom sveta, vidi se poređenjem sa drugim objavljenim porukama sa ove aplikacije. Katanac na dnu poruke koji pokazuje da je poruka šifrovana identičan je, a aplikaciju Skaj otkriva i crtica sa strane koja pokazuje vreme do isteka poruke, nakon čega biva izbrisana.

POVERENJE U STRUČNJAKA

Poruke koje ne prolaze bezbedno- -sne provere, kao što je ova Veljina, nisu baš toliko sigurne kako se o njima obično misli, objašnjava za Objektiv nekadašnji obaveštajac KOS Ljuban Karan.

‒ Kada bi postojao tajni sistem prenošenja informacija, prve bi ga koristile obaveštajne službe, jer one uvek koriste najmoderniju tehnologiju da sakriju svoju komunikaciju sa poverljivim izvorima. Najčešće se tajne poruke otkrivaju baš onda kada su oni koji ih prenose najsigurniji u njihovu bezbednost. Mislim da su u ovom slučaju svi pripadnici Veljinog klana puno poverenje imali u stručnost Srđana Lalića, koji im je sigurno preporučio koju aplikaciju da koriste za nesmetanu razmenu poruka i slika, uveravajući ih da je nemoguće da njihova komunikacija ikada bude otkrivena – tvrdi Karan.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE ČITAJTE U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (5)

  1. Koji razlig he zašto se Stefabivić i Hrkalovićka ne uhpse treba da odgovaraju za izdaju države i naroda koji im je dao da rade te poslove !!!

    Odgovori

Ostavite komentar