Ubici nije bilo dobro nakon PRESUDE: Miloš Srebrić dobio 30 godina ZATVORA za ubistvo Kristine Kaplanović

Sudija je kazala da je Srebriću izrečena teška kazna, ali da su i krivična dela teška, posebno ubistvo pri pokušaju razbojništva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

Viši sud u Beogradu proglasio je krivim Miloša Srebrića za teško ubistvo Kristine Kaplanović (20) radnice benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu i osudio ga prvostepeno na 30 godina zatvora.

Srebrić je osuđen i za nanošenje teške telesne povrede radniku pumpe Darku Stankovu na godinu dana zatvora, za nedozvoljeno nošenje oružja dobio je dve godine zatvora, a u kaznu mu je uračunata i nedavna osuda Drugog suda u Beogradu na šest meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja kokaina – 1,56 grama, koji mu je pronađen u vešu kada ga je policija pre četiri godine presrela ispred zgrade u Medakoviću, gde je stanovao. Ipak, danas mu je za sva ova krivična dela izrečena jedinstvena kazna od 30 godina zatvora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srebrić je u sudnici mirno saslušao presudu, ali mu posle, kako smo saznali, nije bilo dobro, pa se umivao hladnom vodom.

Istovremeno osuđen je i Stefan Rokvić, koji je to veče 25. maja 2017. godine u svom “poršeu” dovezao i odvezao Srebrića, zbog toga što ga nije prijavio kao počinitelja krivičnog dela, pre nego što je otkriven. On je kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora uz nanogvicu.

Predsedavajuća sudija Marina Anđelković je navela da je Rokvić u tužilaštvu ispričao da je dovezao Srebrića do nadvožnjaka na auto-putu nedaleko od pumpe, da je ovaj izašao napolje, a po povratku mu je za pasom video dršku pištolja. Kazao je da je Srebrić bio uznemiren i povraćao, a da je on tek sutra u novinama pročitao da je to veče na pumpi upucana devojka:

– Rokvićeva odbrana je potkrepljena svim dokazima iz spisa i utvrđeno je da je on posle mesec dana napustio Srbiju, što se ne slaže sa Srebrićevim tvrdnjama da je i posle bio tu. Nalaz veštaka telekomunikacija, koji su Srebrićevi branioci osporavali, u skladu je sa onim što je Rokvić izneo u odbrani pre tog veštačenja.

Sudija je kazala da je Srebriću izrečena teška kazna, ali da su i krivična dela teška, posebno ubistvo pri pokušaju razbojništva.

– Stradala je devojka od 20 godina, koja je došla u Beograd da uspe u životu i gradi svoj put u čemu je sprečena, jer je radila to veče. Bez obzira što pištolj nije pronađen bilo je dosta dokaza da ste izvršilo ovo delo – obratila se sudija Srebriću. – Imali smo u vidu vašu tvrdnju da niste bili na licu mesta i da ste često svraćali na tu pumpu. Ali vi ste to veče napustili Beograd iza ponoći, očigledno da se sklonite, iako je ujutru supruga morala na posao. Nismo prihvatili vaše objašnjenje da su je iznenada pozvali da dođe.,

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (2)

Ostavite komentar