Kompjuterski program u Hagu “OBRISAO” DOKAZE protiv OVK: Nema informacija za više od stotinu svedoka

Sekretarijat suda obelodanio je u sredu da je Veselji bio tri dana na KiM u tajnosti zbog smrti oca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/JERRY LAMPEN

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu najavilo je u sredu, tokom statusne konferencije u procesu koji se vodi protiv nekadašnjih lidera tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija da će raditi i tokom letnje pauze, od 26. jula do 16. avgusta, kako bi do 27. avgusta pripremili veštačenja dokaza za obelodanjivanje.

Kler Loson, iz tužilačkog tima, požalila se na poteškoće u radu kompjuterskog programa u koji se unose spisi, jer je u njemu nestao jedan ceo komplet materijala i još nije pronađen.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dosad su obelodanjeni svi pregledani, potencijalno oslobađajući materijali za okrivljene, a oni materijali koji još nisu pregledani biće obelodanjeni u narednom periodu – rekla je ona, prenose Novosti.

Odbrana je negodovala jer je, prema ranijem planu, trebalo da već imaju veštačenja, među kojima su i izveštaji forenzičara.

– U novembru je tužilaštvo tražilo da suđenje počne u julu, a sada nam kaže da ni dokazni materijali neće biti spremni za obelodanjivanje, u zadatom roku do petka 23. jula – naveo je Luka Mišetić, advokat Tačija.

– U ovoj fazi mi nemamo informacije o 102, od ukupno 200 svedoka.

Sekretarijat suda obelodanio je u sredu da je Veselji bio tri dana na KiM u tajnosti zbog smrti oca.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar