“Holivud tera Srbe da budu NEGATIVCI”: Oskarovac stao na stranu našeg naroda, smatra da OVO nije fer!

Trostruki oskarovac Oliver Stoun u jednom od svojih intervjua spomenuo je "Daru iz Jasenovca"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Slavni američki reditelj, scenarista, producent i trostruki oskarovac Oliver Stoun, čija su dela i on sam, hvaljeni i kuđeni, a po sopstvenom priznanju “nekoliko puta bio je na Olimpu i padao s njega”, nedavno je objavio autobiografiju “U poteri za svetlom”.

U knjizi, pored ostalog, kažete da se “patriotizam najbolje prodaje”, a za domaće medije otkriva da li po njemu danas ima iskrenih patriota.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Patriotizam se dobro prodaje, i to važi za skoro svaku zemlju na svetu. Svakako važi za Sjedinjene Američke Države gde smo, od 2001. godine, imali mnoštvo filmova sa ratnom tematikom koji podržavaju američko gledište o ‘ratu protiv terorizma’, kao i odnose SAD sa zemljama poput Rusije i Kine. To je loše za ceo svet jer, kao što uvek govorim, mogli bismo imati mir između velikih sila. Sada, sa klimatskim promenama, potrebnije nam je nego ikad da zajedno radimo na očuvanju naše planete – rekao je Stoun.

Stoun je prokomentarisao i frku koja je nastala oko filma Predraga Gage Antonijevića “Dara iz Jasenovca”, srpskog kandidata za Oskar, koja govori o stradanju Srba u ustaškom logoru, a naišao je na oštre kritike u pojedinim američkim medijima, gde je označen kao “politička propaganda”.

Foto: Promo

– Naravno da sve zemlje imaju pravo da prezentuju svoje priče i uvek će imati. Jedino pitanje bi trebalo da bude koliko je dobra ta prezentacija. Da li je filmska priča dobra? Ono što se dešavalo oko srpskog kandidata za Oskar donekle je tipičan primer američkog uskog pogleda na svet, gde su Rusija i Srbija često predstavljeni kao propagandisti, a oni koji se bore protiv njih kao jedini koji polažu pravo na istinu. To nije fer i pošteno, ali tako nalaže ‘pravilnik’ onih koji veruju da su superiorna bića – istakao je Stoun, prenose Novosti.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (1)

  1. Olivera, Mela Gibsona i slične treba po svaku cijenu ugostiti u Srbiji i dati im više podataka o stradanjima Srba kroz istoriju.

    Odgovori

Ostavite komentar