Izbegnuta TRAGEDIJA u Arilju: Emilija (16) čudom uspela da povrati sestru (25) u život nakon udara GROMA!

Četiri žene i dve devojčice brale su maline u malinjaku kod Arilja kad je udario grom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, Shutterstock/Sergey Nesterchuk

Kako je moglo biti – odlično je prošlo. Lako se moglo dogoditi da se šest života, među njima dva dečja, ugase u sekundi, ali hvala milom Bogu što je sve prošlo samo sa lakim telesim povredama.

Ovo su reči Miodraga Miša Savića (51) iz Severova kod Arilja čija sestra Zorica i sestričine Anđelija (15) i Emilija (16) su u nedelju povređene usled udara groma u jednom malinjaku. Sa njima su bile i tri Zoričine koleginice koje su takođe zadobile povrede.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Četiri žene i dve devojčice, priča za “Blic” Savić, u nedelju su brale maline u malinjaku njegove sestre. U popodnevnim satima Severovo je zahvatila jaka kiša, zatim i grmljavina.

– Čim je počela da pada kiša njih šest se sklonilo u baraku pored malinjaka. Posle nekog vremena počelo je da grmi, prepričava Savić.

U jednom trenutku grom je udario u neposrednu blizinu barake. Gde tačno – Savić do danas nije uspeo da utvrdi. Na dva obližnja drveta, kaže, ne vide se tragovi udara.

Popadale na pod

– Od elektriciteta koji se preneo u baraku sestričine, sestra i njene koleginice su popadale na pod. Emilija, koja je najbolje prošla, nekako je uspela da se pridigne na noge i primetila da joj je sestra Anđelija, koja je u trenucima udara groma u rukama držala telefon, van svesti. Brže–bolje izvukla ju je napolje, na kišu, počela da je masira, prska, bukvalno da je vraća u život.

Kada je Anđelija došla sebi, Emilija je otrčala do moje supruge i ispričala šta se desilo, rekavši da je grom udario u baraku u koju su se sklonile od kiše, priča Savić.

On se u to vreme nalazio na poslu. Supruga ga je, kaže, pozvala, prenela mu šta se dogodilo i rekla mu da pozove hitnu pomoć.

– U tim trenucima do barake je dotrčao moj rođak. Zoricu i Anđeliju je ubacio u kola i krenuo prema Arilju. Negde na pola puta sreli su hitnu pomoć koja je jurila ka Severovu. Moju sestru i sestričinu su prebacili u sanitet i odmah povezli prema Užicu, priča on.

U isto vreme do barake u čijoj blizini je udario grom stigle su komšije i berači iz obližnjih malinjaka. Pomogli su ženama koje su ležale unutra i nisu same uspevale da se podignu na noge.

– Te tri žene jedan komšija je povezao do hitne pomoći u Arilju, odakle su sanitetom nastavile ka Užicu. Nedugo zatim sam i ja stigao u Severovo i zatekao sestričinu Emiliju koja nije imala vidnije povrede. Za svaki slučaj sam je odvezao u Užice, priča meštanin Severova.

Po prijemu u užičku bolnicu kod četiri žene i dve devojčice su konstatovane lake telesne povrede. Sestre Anđelija i Emilija su zadržane na lečenju, dok su Zorica i njene koleginice otpuštene kući.

– Mlađa sestričina ima povrede po leđima i malaksala je, ali se dobro oseća. Starija nema nikakve tegobe, ali je predostrožnosti radi ostavljena u bolnici da lekari isprate njeno stanje, kaže Miodrag Mišo Savić.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar