Crna Gora uvodi STROŽE MERE: Rigorozna pravila zbog povećanog broja novih slučajeva koronavirusa

Crna Gora nije potvrdila delta varijantu koronavirusa na svojoj teritoriji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Crnogorske zdravstvene vlasti predložiće oštrije mere nakon što je u utorak registrovano 65 novih slučajeva koronavirusa, najviše u jednom danu u dva meseca.

Zbog pada broja obolelih, zemlja je gotovo u potpunosti ukinula sve epidemiološke mere, osim što je za koncerte, noćne klubove i druga masovna okupljanja trebalo da se priloži potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je većina novih slučajeva u turističkim destinacijama, zdravstvene vlasti su zapretile vlasnicima kafića i restorana da će kršenje epidemioloških mera biti strogo kažnjeno novčanim kaznama i zatvaranjem objekata na tri dana.

Ako neka ustanova više puta krši epidemiološke mere, zatvara se na 15 do 30 dana, saopštilo je ministarstvo zdravlja. Sredinom aprila, Crna Gora je započela sa ukidanjem epidemioloških mera koje su u potpunosti liberalizovane na početku letne turističke sezone.

Više od 100.000 turista trenutno boravi u zemlji, pokazuju vladini podaci. Međutim, Ministarstvo zdravlja veruje da je epidemiološka situacija trenutno stabilna sa prosečno 30 novih slučajeva, što je između 1,5 i 2,3 procenta dnevno testiranih.

Crna Gora nije potvrdila delta varijantu koronavirusa na svojoj teritoriji, ali epidemiolozi su upozorili da nagli porast broja obolelih može ukazivati na pojavu nove, opasnije varijante.

Dve doze vakcine primilo je više od 35 procenata odrasle populacije, koronavirusom je zaraženo više od 100.000 ili 15 procenata stanovništva, a 1.623 osoba je prmeinulo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar