Ušli smo u NAJMANJI LIFT u Beogradu: Oprezno pre nego što kročite – da li biste se provozali? (FOTO)

Na prvi pogled izgleda uobičajeno, pooseduje sve karakteristike koje treba, ali je njegova unutrašnjost zapanjujuća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Marko Stošić

U samom srcu Beogradu, na Terazijama, na kraju starog pasaža nalazi se na prvi pogled sasvim obična zgrada, ali se unutar nje nalazi veoma neobičan lift. Tačnije, najmanji lift u čitavom Beogradu.

Lift poseduje sve karakteristike koje treba, ali je njegova unutrašnjost zapanjujuća. Površina je tek tolika da možete napraviti samo jedan korak napred i ni makac više.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Upravnica Nada Rapajić nam je ljubazno objasnila otkud takav lift u zgradi izgrađenoj davnih 30-ih godina prošlog veka.

– Zgrada je stara, pravljena za zanatlije tog vremena. Međutim, lift je napravljen 2014. godine. Nije bilo mogućnosti odraditi veći kako se podesi od stepenica ne bi oštetili, iako je prvobitna zamisao bila da bude od metalnih konstrukcija poput onih koji su na gelenderima stepeništa, ali bi to oduzelo mnogo prostora od samog ulaza u zgradu. Između ostalog, izazvalo bi i neke potencijalno veće probleme poput urušavanja zgrade. Sve je moralo biti odrađeno na bezbedan način – priča nam ona.

U prilog njegove veličine govori činjenica da u liftu mogu istovremeno biti dve mršavije osobe ili jedna osoba sa torbom za pijacu.

– Unutra mogu stati tri mršavija Kineza, ja sa dva unuka ili ja sa torbom za pijac. Svako na svojim pozicijama – rekla je šaljivo Nada.

Foto: Marko Stošić

Istakla je da je za stanare ovaj lift “završava posao” i objasnila nam kako funkcioniše.

– Zbog senzora morate da stanete tačno uza zid kako bi vrata mogla da se zatvore. U zgradi nas ima malo i veoma brinemo o njemu. Ono što je stanarima najbitnije jeste da lift ima svoju funkcionalnost. Zbog toga smo veoma zadovoljni jer nam “završava posao” – rekla je ona.

Na pitanje da li je nekada dolazilo do kvara ili nekih drugih problema, odgovorila je kratko.

– Lift se servisira na mesečnom nivou. Nikada se nije desilo da se ovde neko zaglavi.

Na kraju, želeli smo i sami da se uverimo kako izgleda boravak u najmanjem liftu u Beogradu. Ono što svakako možemo konstatovati je da nije za klaustrofobične.

Pogledajte fotografije, pa procenite sami da li biste se provozali:

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar