Da li iza POBUNE u Spužu stoji Kašćelan? Nakon pretnji Kavčana da će zapaliti zatvor preduzete HITNE mere

Kriminolog Velimir Rakočević kazao je da je prekid komunikacija ugradnjom ometača veliki udarac za sve kriminalne grupe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/SAVO PRELEVIC/AFP

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija imala je operativne podatke da će pripadnici “kavačkog kriminalnog klana” u četvrtak izazvati nemire i zapaliti ćelije te ustanove.

To je bio razlog da se u krugu zatvora formira ekipa sastavljena od zatvorskih policajaca, vatrogasaca i medicinskog osoblja, kako bi reagovali u hitnoj situaciji. Iz ove ustanove je potvrđeno da su raspolagali operativnim podacima, te da su preduzeli sve one aktivnosti koje se primenjuju u cilju održavanja stanja bezbednosti stabilnim. Kako se saznaje, iza pobune ne stoji Slobodan Kašćelan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema pouzdanim saznanjima, preventivno je reagovano nakon što su osobe, koje važe za visokokotirane članove “kavačkog kriminalnog klana”, zapretile paljenjem ćelija, zbog toga što je odbijen njihov premešaj. Navodno oni su tražili da budu premešteni zbog instaliranih ometača za signal mobilnih telefona, čije korišćenje im je i inače zabranjeno.

– Ne mogu govoriti o kojim osobama je reč, ali mogu reći da su to muškarci kojima se na teret stavljaju najteža krivična dela, pa čak i da među njima ima onih koji se terete za ubistva, ali i onih koji se terete da su organizovali kriminalnu grupa koja je, prema dokazima do kojih se došlo tokom istrage, trebalo da počini nekoliko zločina – kazao je izvor.

I pored toga što se od izvora, a u interesu sprovođenja dalje istrage nije moglo saznati ko su “kavčani” koji su pretili, uspešno je dobijen negativan odgovor – da li je pretnja stigla od Kotoranina Slobodana Kašćelana koji operativno važi za jednog od vođa “kavačke kriminalne grupe”.

– Ne, nije reč o Kašćelanu, već o drugim osobama, to je sve što mogu da kažem – dodaje isti izvor.

Velika DRAMA u zatvoru u Spužu: Vođe kavačkog klana planirale da ZAPALE ZATVOR, ovo je “razlog”

Kriminolog Velimir Rakočević kazao je da je prekid komunikacija ugradnjom ometača veliki udarac za sve kriminalne grupe.

– Imajući u vidu njihove kriminološke profile očigledno su spremni i na radikalne poteze. Bez obzira na to što su lišeni slobode kretanja oni koncentrisani u većem broju na jednom mestu predstavljaju realnu i konstantnu opasnost po sistem bezbednosti u zatvoru. Ne sumnjam da su zatvorske vlasti preduzele rigorozne mere u smislu njihovog fizičkog i tehničkog obezbeđenja – kazao je Rakočević, prenose Novosti.

Budući da nije došlo do incidentne situacije, pitanje je da li ima prostora za bilo kakvu, osim ovakvu preventivnu reakciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

NA OPREZU I DALJE

– I pored toga što zasada nije bilo događaja koji bi bili u suprotnosti sa kućnim redom ove ustanove, Uprava će svakako nastaviti sa prikupljanjem operativnih podataka i preduzimanjem preventivnih mera i radnji kako bi u slučaju incidentne situacije mogli blagovremeno da reaguju – dodaje izvor.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar